BC Timișoara s-a stins treptat în fața Energiei Tg. Jiu. Ce aprecieri...

BC Timișoara s-a stins treptat în fața Energiei Tg. Jiu. Ce aprecieri a făcut tehnicianul oaspeților, Antonis Constantinidis, la adresa ”leilor” FOTO

0
DISTRIBUIȚI

bct energia (7)

”Leii din Banat” nu au reușit să realizeze o mică surpriză nici în fața gorjenilor. BC Timișoara a câștigat doar un sfert, pe primul, în fața Energiei Tg. Jiu, grupare care a dominat clar ultimele două sferturi și care s-a impus în final cu scorul de 84-70.

Cu Vujadin Subotic revenit în prima echipă, ”leii” au început destul de bine meciul cu Energia, o grupare care până la urmă evoluează în FIBA Europe Cup deși în LNB se află în zona inferioară. BCT a reușit să se impună în primul sfert (19-18) după ce a fost condusă. Sfertul 2 a fost destul de echilibrat, până la un moment dat, când o decizie neclară. Penalizarea lui Dundjerski, deși a fost o enigmă de ce a fost vinoivat, oltenii au profita pentru a ”se duce” la 34-29, cea mai mare diferență în meci până la acest punct. Sfertul 3 s-a reluat de la 33-37 dar balanța a înclinat puternic spre Energia, Toupe, Mack, în formă de la distanță au asigurat un avantaj lejer. Gorjenii au avut chiar și +19 pe tabelă în sfertul 4.

Vujadin Subotic a fost principalul marcator al gazdelor, cu 16 puncte. A fost urmat de Toth și Smith, ambii 15 puncte, între alb-violeți. Ceilalți realizatori ai lui BCT au fost: Dundjerski (10 pt.), Djapa (8) și Jelenic (6). De partea cealaltă Porter Troupe și Lamont Mack au fost coșgheterii întâlnirii, cu câte 19 puncte pentru Energia.

Laude de la adversar

Ambii antrenori și-au lăudat azi adversarul.


Antrenorul lui BC Timișoara, Milorad Perovic, a explicat câteva dintre opțiunile de azi. Precum timpul puțin petrecut de Pavle Reljic pe parchet. ”Felicit echipa adversă, a făcut un joc bun. Noi am jucat foarte slab în repriza a doua, în special în apărare și nu a mers nici atacul. A fost decizia mea cu Reljic, nu putem juca în același rimt cu 12 jucători. Am considerat că un jucător precum Subotic, foarte important pentru jocul nostru, are nevoie de mai multe minute. Avem șapte străini, decizia mea a fost ca Zekavicici să nu joace azi”, a declarat Milorad Perovic.

Revenit în Banat în această toamnă, Antonis Constantinidis, antrenorul Energiei, crede că BCT e pe drumul cel bun. ”Urez tot binele, le doresc celor din Timișoara să reușească, au schimbat echipa. Noi nu aveam altă opțiune în afara victoriei prin poziția noastră dificilă. Avem parte de o situație dificilă, două jocuri pe săptămână, e obositor. Mă bucur că am jucat un baschet bun. Sunt bucuros că în multe momente am avut 2-3 jucători români. Cred că scorul final e cel corect. În special după aspectul părții a doua… Timișoara e o echipă total diferită și în privința jucătorilor și a filosofiei de joc. Sunt sigur că echipa pe care am văzut-o azi are jucători de top, dacă vor începe să câștige 2-3 meciuri va fi printre echipele din play-off. După cum joacă, nu știu dacă nu e prea târziu acum”, a conchis Antonis Constantinidis.

Deși și-a revenit cât de cât economic, prin apariția noului club sportiv municipal, atmosfera la jocurile lui BCT rămâne una dezolantă. Nici cu intrare liberă spectatorii nu s-au înghesuit la arena ”Constantin Jude”. Mai mult, organizarea mai dă rateuri, precum majoretele care au intrat în scenă dar nu au avut muzică sau momentul în care un oficial oaspete, poate cu aroganță, dar a ajuns să pună mâna pe mop pentru a șterge parchetul în lipsa unei persoane desemnate.

”Leii” au rămas codași cu o singură victorie, în timp ce Energia adună abia al treilea succes în competiția internă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.