Despre presiunile și prejudecățile cu care se luptă femeia în România, într-un...

Despre presiunile și prejudecățile cu care se luptă femeia în România, într-un spectacol controversat, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

foto (4)Actrița Alina Ilea spune „Monoloagele vaginului” pe scena Electric Theatre, vinerea aceasta, și apoi sâmbătă, peste o săptămână, pe 28 noiembrie. Un text controversat la vremea apariției lui sub semnătura Evei Ensler, repus în scenă în regia Mihaelei Lichiardopol, pe traducerea Alinei Nelega – Cădariu.

Cunoscuta actriță a dezvăluit pentru PRESSALERT.ro de ce a ales să vorbească, pe scenă, despre cel mai tabu subiect: sexualitatea.

„Am ales acest text deoarece cred că astăzi în România e nevoie să provoc, ca artist, întrebări despre cum este privită femeia care sunt presiunile și prejudecățile cu care se luptă și evident să vorbesc despre sexualitatea feminină care este încă tratată că un subiect tabu.


Este un text scris în anii ’90 dar valabil și astăzi. Una dintre provocările spectacolului a fost să găsim formulă în care să trezim în aceeași măsură și interesul femeilor și pe cel al bărbaților. Să găsim umorul care să facă anumite teme mai «delicate» accesibile. De asemenea textul este adaptat. Anumite lucruri le-am schimbat altele sunt neatinse deoarece ele sunt valabile pentru orice colț al lumii. Am creat 6 personaje, 6 caractere în care sper că orice femeie se poate recunoaște dacă nu total măcar în frânturi din feminitatea acestora. Dacă la finalul spectacolului femeile simt nevoia să-și pună întrebări despre cine sunt și ce-și doresc iar bărbații încep să fie mai atenți și curioși față de partenerele lor sau față de femeile din viață lor scopul a fost atins. Și bineînțeles emoția va fi prezentă”, mărturisește actrița Alina Ilea.

foto (3)6 personaje, o singură actriţă. 6 femei obişnuite a căror poveste despre sexualitatea lor le face să devină extraordinare. Cu umor, vulnerabilitate, curaj, suferinţă, iertare şi speranţă aceste femei încearcă sa-şi găsească echilibrul în ţesătura de relaţii cu lumea din jurul lor şi cu ele însele. Cum vedeţi femeia de lângă voi sau din înlăuntrul vostru? Fiecare monolog reprezintă destinul unei femei în trăirea lui cea mai intensă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.