La mulți ani românilor cu neuroni și sinapse

La mulți ani românilor cu neuroni și sinapse

0
DISTRIBUIȚI

loredana codrut

Pentru că ieri a fost Ziua Naţională a României, îmi permit să fac o predicţie. În care cred. Protestele din România vor fi ştirbite de orice credibilitate în viitorul apropiat.

Mai nou, în România avem o modă. E moda libertăţii de exprimare. Spun modă pentru că libertatea de exprimare e ceva firesc, ce ar trebui folosit zi de zi, dar când faci uz de ea doar pentru că au făcut şi trei vecini de-ai tăi e laşitate, spirit de turmă şi haită. Da, mă refer la protestele de stradă. La ultimele în care s-a cerut schimbarea guvernului pe motiv de Colectiv. Nimeni, în afară de cei afiliaţi politic, nu au cerut vreodată aşa ceva la proteste, uitaţi-vă la Franţa, după atacurile teroriste. Nu, nu vreau să îl apăr pe Victor Ponta. Căci el e produsul societăţii româneşti. Şi toţi cei care îi vor urma vor fi la fel, pentu că sunt aleşi de noi, care vrem schimbarea de la alţii, dar suntem incapabili să ne lăsăm de ţigări.

Spuneam că numai cei afiliaţi politic şi cei manipulaţi pot cere demisia unui guvern.


Asta pentru că un guvern trebuie lăsat să îşi ducă mandatul până la capăt. Dar într-o ţară condusă de politicieni obsedaţi de caşcavalul puterii şi marionete care se lasă manipulate de promisiuni fantasmagorice noi cerem şi cerem schimbarea guvernului, de parcă ne luăm noi şosete. Şi nu ne dăm seama că suntem ridicoli.

Dacă un copil de clasa a şasea decide să se lase de şcoală, vom spune că a greşit. Dacă un soţ pleacă şi îşi lasă copiii şi nevasta pentru o femeie mai tânără, vom spune că e un om iresponsabil. În schimb, când vine vorba de conducerea ţării cerem cu nonşalanţă preşedinte nou, guvern nou, alţi parlamentari fără a vedea că peste hotare suntem priviţi ca nişte idioţi care cred că ţara se conduce ca la Candy Crush unde ceri nelimitat vieţi noi pe Facebook. De altfel, acest tip de imbecilităţi ne şi ajută să perpetuăm astfel de conducători. Căci dacă PSD ar fi guvernat până la capăt, când am fi tras linie, am fi spus dacă merită sau nu şi în 2016 voturile noastre. Aşa nu putem face asta. Nu poţi să evaluezi munca pe care cineva nu a fost lăsat să o ducă până la capăt. Şi asta ni se datorează. Pentru că Ponta a plecat din cauză că nu a fost ales pe încredere.

De ani buni, noi votăm nu pro, ci contra. Şi ne mirăm apoi că nu avem încredere în cei care ne conduc şi că totul merge prost. Dar plebea e mulţumită. Are premier technocrat şi singura chestie care o supără e că cică din 2016 nu mai cresc salariile. Atât vedem şi tot mai credem că nu suntem limitaţi. La mulţi ani, români care încă gândiţi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.