Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, decizie FERMĂ privind modificarea legii electorale pentru...

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, decizie FERMĂ privind modificarea legii electorale pentru alegerea primarilor în două tururi

2
DISTRIBUIȚI

calin popescu tariceanu

Călin Popescu Tăriceanu e ferm decis: ALDE nu va susţine modificarea Legii electorale, chiar dacă admite că miza este una destul de mare şi că schimbarea pe ultima sută de metri ar putea avantaja şi formaţiunea pe care o reprezintă. „Vom avea consultări săptămâna viitoare cu premierul.


El ne-a făcut o invitație la consultări. Vreau să vă spun că, din punctul nostru de vedere, pentru noi scrutinul în două tururi ar fi avantajos pentru că ne-ar creşte şansele la rezultate mai bune, scrutinul într-un tur fiind în general considerat ca o modalitate care îi favorizează pe cei care sunt aleşi. Nu este util din punct de vedere politic şi pentru sănătatea democraţiei să gândim dintr-o pespectivă strictă de partid. Modificarea legilor electorale înainte de alegeri nu este o practică sănătoasă, corectă şi democratică”, a declarat şeful ALDE.

Tăriceanu a făcut referire şi la data la care s-a votat Legea Electorală, spunând că pe atunci PNL și PSD au mers în tandem. „Noi am avut atunci un punct de vedere diferit și am spus că nu sunt favorabil acestui mod de vot, că preferăm două tururi. PNL a fost atunci de acord, cu votul lui s-a luat decizia în Parlament. Nu înțeleg acum de ce revin, adică înțeleg. Calculele politice ar putea să le arate că vor pierde în alegeri. Nu schimbăm legislația după interesul fiecărui partid care face calcule politice și schimbă regulile jocului în favoarea lui”.

2 COMENTARII

  1. Robu = smenar marunt care la inceputul anilor ’90, pe cand era prorector, se ocupa cu vanzrea locurilor in caminele Universitatii Politehnice. Nu aveai drept de cazare dar aveai MARCI -> dadeai la’ ROBU -> aveai CAZARE (schema logica SIMPLIFICATA a traseului spagii ca sa o inteleaga si domnia sa) !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.