Actele de violenţă din şcolile din Timiş, în creştere. Vezi topul infracţiunilor...

Actele de violenţă din şcolile din Timiş, în creştere. Vezi topul infracţiunilor şi cum intervin Poliţia şi Jandarmeria

0
DISTRIBUIȚI

POZA DUSTER INTERVENTIE jandarmerie

Numărul actelor de violență comise în școlile din județul Timiș a crescut în anul școlar 2015-2016, în comparație cu anul școlar precedent. Conform unui raport prezentat de șeful Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, Ion Mirescu, nu mai puțin de 32 de fapte penale au fost înregistrate la nivelul anului școlar curent. Față de anul trecut, vorbim de o creștere cu zece infracțiuni. Noiembrie pare să fie luna preferată a infractorilor, astfel că, spune Mirescu, nu mai puțin de zece fapte penale au fost comise atunci. În decembrie au fost înregistrate șapte infracțiuni, două în ianuarie, cinci în septembrie și opt în octombrie.


Victimele sunt în mare parte elevi, adică 22 și trei cadre didactice. În mare parte, infracțiunile înregistrate sunt de furt, loviri și o reclamație viol.
Mirescu a declarat că „rezultă din cele de mai sus că e nevoie de o prezență crescută în perimetrul școlilor, am dispus ca șefii de secții, în special cei de la secțiile urbane unde numărul unităților de învățământ este mare să țină legătura cu conducerea unităților de învățământ, pentru a putea interveni prompt atunci când este necesar”. Șeful IPJ a precizat că din cauză că unele infacțiuni sunt raportate destul de târziu este greu ca agenții să facă cercetările adecvate, fiind nevoie de intervenția psihologilor pentru a determina modul în care s-au produs anumite fapte.

Inspectorul școlar adjunct, Aurelian Sima, a făcut o invitație publică pentru ca instituțiile care se ocupă de protecția cetățenilor, precum Inspectoratul Județean de Jandarmi Timiș și Inspectoratul Județean de Poliție Timiș să ia parte la o întâlnire cu directorii școlilor din județ, în luna martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.