Primul patinoar artificial din Timişoara ar putea fi inaugurat în data 1...

Primul patinoar artificial din Timişoara ar putea fi inaugurat în data 1 mai. Ce firmă a câștigat licitația și cât costă lucrarea

0
DISTRIBUIȚI

patinoar tmpress_ro

Ziua de 1 mai cunoscută tradiţional ca data la care se deschid ștrandurile şi începe oficial sezonul de ieşiri în aer liber ar putea aduce o premieră în Timişoara, inaugurarea unui patinoar sintetic, amenajat din banii municipalităţii. Anunţul că Timişoara va avea un patinoar a fost făcut încă de anul trecut.

Astăzi, primarul Nicolae Robu a declarat că „s-a finalizat licitaţia pentru contractarea firmei care să realizeze patinoarul despre care v-am vorbit cu ceva vreme în urmă. Iată că în sfârşit suntem pe punctul de a da drumul lucrărilor efective de amenajare a patinoarului. S-au prezentat la licitaţie patru firme, mai exact patru firme au ridicat documentaţia de licitaţie, dar în final a rămas una singură care are o valoare a ofertei de 532.000 de lei incluzând TVA-ul. Firma se numeşte SC Zitico SRL”.

Patinoarul va fi amenajat în Parcul Copiilor, în latura de acces dinspre Prefetura Timiş şi va avea o suprafaţă de 670 de metri pătraţi şi o durată de realizare de două luni.


Tehnologia folosită va permite ca spaţiul amenjat să fie funcţional în orice anotimp.

Conform proiectului votat în CLT prin care s-a aprobat construirea pantinoarului „din analiza pieței de specialitate, se constată existența amenajărilor de patinoare cu suprafața sintetică ca o mai bună alternativă la oră actuală la gheață naturală. Tehnologiile moderne permit realizarea unor suprafețe sintetice pe care alunecarea patinelor are un comportament similar celui obținut la alunecarea pe gheață naturală și, corect intreținută, gheață sintetică își păstrează caracteristicile neschimbate pe toată durată de viață. Alunecarea este circa 90% din cea a gheței artificiale proaspăt lustruite și, în timp ce gheață naturală după câteva ore de patinaj ajunge la 80% din caracteristicile inițiale (și trebuie din nou lustruită), gheața sintetică păstrează o alunecare constantă. Rezistența mecanică a suprafețelor sintetice la factorii distructivi este remarcabilă. Nu pot fi sparte sau crăpate, nu corodează și sunt rezistente la agenți chimici. în plus, un factor extrem de important, întregul sistem nu este absolut deloc poluant, comparativ cu sistemele clasice frigorifice, recunoscute pentru înaltul grad de poluare pe care îl generează. Cel mai important avantaj al suprafețelor sintetice este că se poate patina în orice anotimp, pe orice vreme, chiar dacă plouă, ninge sau este un soare torid. Toleranța suprafețelor sintetice la temperatură de utilizare trebuie să fie între -40ºC și +40ºC, pentru a rezistă temperaturilor uzuale zonei climatice în care ne situăm”.

Sursa foto: tmpress.ro (arhivă)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.