ACS Poli, cu ofensiva suferindă, l-a prezentat pe Alex Nimely înainte de...

ACS Poli, cu ofensiva suferindă, l-a prezentat pe Alex Nimely înainte de confruntarea cu Chiajna. Ce i-a spus Pantilimon atacantului sosit pe ”filiera americană” FOTO

0
DISTRIBUIȚI

nimely (4)

Timișorenii l-au prezentat în sfârșit pe fostul atacant al lui Manchester City. În vârstă de 24 de ani, Alex Nimely a sosit la ACS Poli reprezentat de posibilul investitor din SUA. Englezul cu orgini africane ar putea debuta luni la Chiajna însă tehnicianul Florin Marin a precizat că și el are o mică problemă medicală. Bănățenii nu au în acest moment niciun vârf 100% apt.

”Mai aveam în calcul să luăm un jucător. Are un CV destul de interesant, a trecut pe la Manchester City, făcea parte din lotul care a înfruntat pe Poli în Europa League. E un jucător interesant de atac. A fost considerat o mare speranță, din păcate nu a reușit să confirme, a evoluat toată perioada în Anglia”, a fost prezentarea făcută de Daniel Stanciu jucătorului. Alex Tchuimeni-Nimely a semnat până în vară, cu opțiune pe încă un an și managerul sportiv a subliniat că ”a venit pe aceeași filieră cu cei care sunt interesați să investească la Poli în viitorul apropiat”.

”Este un jucător interesant, cu profil ofensiv. Făcând parte din lotul lui Manchester City spune totul, sper să se integreze cât mai repede în echipă. Sper că ne va ajuta și el va fi un plus pentru noi”, a precizat și Florin Marin.

Tânărul jucător a avut probleme cu adaptarea la ultimele sale cluburi. ”Era considerat unul dintre cele mai mari talente din Camerun, la City a trecut prin toate etapele și apoi a fost împrumutat la cluburi in Anglia, Middlesbrough, Crystal Palace. Sperăm că ne va ajuta pentru că avem un play-off dificil și sperăm că are șansa să debuteze cu Concordia”, a adăugat Stanciu.

Nimely, care era văzut de mare perspectivă la City a făcut primele declarații ca timișorean și a precizat că a vorbit cu Costel Pantilimon despre fotbalul de aici. ”Apreciez oportunitatea. De când am venit aici am fost tratat bine de toată lumea… Le mulțumesc băieților că m-au primit astfel… Am jucat cu internaționalul Pantilimon, doi ani și jumătate.


Mi-a spus: Alex, să mă vizitezi în România, se vorbește numai de fotbal și românii sunt generoși. Nu am fost dezamăgit de când am sosit în prima zi”, a spus Alex Nimely.

nimely (9)

”Am citit puțin de Poli, știu că a fost în urmă cu patru ani un club mare și se dorește revenirea la perioada de dinainte, Pantilimon mi-a spus că a avut aici o experiență extraordinară. Am văzut clipuri cu stadionul cu zeci de mii de spectatori, sper să mai vină atâția”, a conchis Nimely. Acesta consideră că se află ”într-o formă bună, am alergat mult cu preparatorul fizic, sunt apt”. Totuși, Florin Marin nu știe încă dacă poate miza sigur pe el luni: ”Mâine stabilesc lotul care va face deplasarea, și el e în vederi, a avut azi o problemâ la antrenament. Vedem ce verdict va da doctorul”.

Atac în pioneze

ACS Poli nu poate miza nici pe Elek (suspendat), în timp ce Rajcomar ”are probleme tot la ligamentele de la genunchi… Nu am soluții ca atacant. În rest suntem acoperiți”, a precizat Marin. Cu Pedro Henrique și Goga tot în convalescență, atacul rămâne o problemă. Cânu va reveni în schimb la pregătire de săptămâna viitoare după ce s-a tratat în Austria.

Pentru ACS Poli partida de pe sinteticul ilfovean e foarte importantă. După înjumătățirea punctelor Concordia se află la doar patru puncte în spate (locul 13). ”Încep jocurile din play out, jocuri foarte dificile. În momentul în care pierzi unul sau două jocuri orice echipa poate pune probleme. Va fi dificil, Chiajna a avut o campanie destul de bună, jucătorii aduși sunt de calitate. Nu au obținut rezultatele așteptate, au pierdut toate cele trei jocuri din acest an, nu au arătat foarte bine, dar sunt convins că cu noi datele problemei se vor schimba, vor fi montați. Trebuie să-l jucăm cu concentrare maximă, să jucăm la rezultat. Ne dorim să vină prima victorie în deplasare și să obținem două victorii la rând”, a explicat Florin Marin. Concordia are în lot nume grele din această iarnă, precum Christian Obodo și Milevskyi, ucraineanul a debutat cu gol în ultima rundă, într-un 1-2 cu Voluntari.

Partida Concordia Chiajna – ACS Poli Timișoara se dispută luni, de la ora 18.00, în prima rundă de play out a Ligii I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.