Mama Mia Becicherecu Mic are oficial patron din America. Ce planuri ar...

Mama Mia Becicherecu Mic are oficial patron din America. Ce planuri ar exista pentru RELANSAREA clubului CFR Timișoara prin intermediul ”pizzerilor”

1
DISTRIBUIȚI

Mama Mia - ASU Poli T (39)

Schimbare neașteptată în peisajul fotbalistic din vestul țării. Zvonurile legate de posibili ”finanțatori americani” au devenit realitate mai rapid la Mama Mia decât la ACS Poli. Gruparea din Becicherecu Mic a fost preluată oficial de George Sîngeorzin, un bănățean stabilit în SUA. În planurile noii conduceri s-ar afla relansarea CFR-ului din Timișoara, echipă care ar urma să se unească din vară, sub o formă sau alta, cu Mama Mia.

Clubul din Becicherecu Mic era patronat de Viorel Hârșan, care avea în ultimul timp sprijinul familiei Rusu. La începutul acestei săptămâni s-a bătut însă palma cu George Sîngeorzan, convins să se implice de către amicul Tică Gruin și Petre Tătaru. Cel din urmă, fost fundaș la Poli, a preluat funcția de președinte. ”S-a găsit o soluție de salvare a echipei din Becicherecu Mic. Investitorul dorește să ajute fotbalul mic, e tânăr, doar 38 de ani. A ajuns la un acord cu domnul Hârșan și și-a făcut echipa cu care să lucreze. În primul rând s-au plătit toate datoriile, inclusiv la bugetul de stat, nu erau puține”, a declarat Petre Tătaru pentru PRESSAERT.ro. Fostul conducător va rămâne în club, posibil e și sprijinul vechilor sponsori.

Conform sporttim.ro, George Sîngeorzan are 38 de ani și trăiește în Vancouver, orașul din statul Washington, nu cel din Canada. Acesta a absolvit studii în administrarea afacerilor la Northwestern College of Business din Portland, în statul Oregon, și e antreprenor în domeniul transporturilor rutiere cu firma Intercity.

Prima schimbare, pe bancă: Stan IN, Bălu OUT

În mod surprinzător, cu o săptămână îaninte de start ”pizzerii” și-au schimbat astfel conducere tehnică. Sorin Bălu și Narcis Petre s-au despărțit astfel de Mama Mia, locul loc a fost luat Cosmin Stan, principal, Mihai Hromei, secund, și Gyuri Stoianov, antrenor cu portarii.

”Până la urmă eu și Narcis Petre ne-am reziliat de comun acord înțelegerile. Oamenii au fost fairplay cu noi și ne-am despărțit în condiții bune. Înțeleg situația, atunci când vine un nou investitor acesta își dorește oamenii lui. Am auzit zvonuri și nu contează dacă sunt surprins. Mama Mia e o echipă bună și poate ajunge mai sus, mai ales dacă vor mai fi întăriri”, ne-a spus Sorin Bălu despre despărțirea de alb-roșii de Timiș.

Stan a fost luat la fel de ”pe nepregătite”. El a antrenat luni în premieră gruparea Mama Mia. ”Nu cunosc multe lucruri deocamdată. Eu am fost chemat să conduc antrenamentul de luni și am preluat echipa. Bineînețeles îi cunosc pe majoritatea jucătorilor. Ce pot spune e că în această primăvară nu se mai pot face transferuri și vom vedea care jucători pot face față pentru ceea ce se dorește. Obiectivul din sezonul următor va fi clar promovarea”, a subliniat Cosmin Stan.

Planuri mari pentru CFR, inclusiv stadion?

Preluarea neașteptată de către un investitor potent a echipei din Becicherecu Mic ar viza de fapt o relansare a CFR-ului.


După cum se știe Mama Mia a fost deja gazdă în câteva rânduri la Gara Mare, relațiile dintre conduceri fiind strânse. Deocamdată varianta e studiată, fuziunile după modelul anilor 90 nu mai sunt acceptate. ”El (n.r. George Sîngeorzan) vizează baza CFR Timișoara pentru un Centru de copii și juniori”, s-a rezumat să spună Tătaru despre legătura cu ”leoparzii”. Acesta a admis că clubul de la Gara Mare a fost deja ajutat în această iarnă. Mama Mia va juca însă în primăvară tot la Becicherecu.

De altfel, CFR-ul s-a și despărțit de managerul Marian Trăiculescu, numit tot în iarnă, motivul e că nu s-au găsit soluții pentru salvarea echipei, codașă în D-Timiș. Perspectivele par să se fi îmbunătățit acum. Octavian Popescu a fost numit manager sportiv la CFR Timișoara iar Nicușor Butnărașu antrenor principal. Lucian Ignea (ex-Bazoș) și Baidoc (Ghiroda) au întărit echipa și aici ar mai putea veni jucători până sâmbătă, inclusiv din lotul Becicherecului.

CFR Timisoara (3)

Contactat de PRESSALERT.ro Constantin Nedela, directorul executiv al feroviarilor, e convins că noul investitor se va implica la CFR, deși discuțiile sunt doar preliminare. Sîngeorzan e așteptat în această lună în țară. ”Ei doresc un club puternic, la un nivel cât mai înalt. De aceea s-au îndreptat către Mama Mia, fiind într-un eșalon superior”, a conchis Nedela. Cât despre valoarea investiției ”româno-americane” acesta a adăugat: ”E foarte mare valoarea investiției, dar nu sunt în măsură să dau detalii”.

Cel mai probabil, clubul Mama Mia își va face un sediu social în Timișoara, urmând ca din vară echipa să poarte un nume comun între cele două, în genul Nuova Mama Mia CFR Timișoara. Oficialii au făcut deja demersuri la FRF pentru ca planurile de viitor să nu încalce regulamentele.

După cum se știe baza de la Gara Mare a ajuns într-o situație deplorabilă. Ea aparține de CNCF CFR SA și nu s-a bucurat de fonduri. Constantin Nedela a vorbit în repetate rânduri despre demersurile de a obține stadionul într-o formă sau alta pentru a se putea investi în el. Odată cu noile posibilități acesta spune că s-a renunțat la varianta ca arena să fie cerută prin intermediul Sindicatului ”Glasul Roților de Tren”. ”Demersul cu stadionul va fi retras și se va înainta unul nou, preluarea de către clubul CFR. Sindicatul va rămâne membru fondator. Reprezentanții investitorului au văzut deja baza”, a explicat Constantin Nedela.

Mama Mia debutează la Cugir sâmbătă în returul C4, echipa timișeană e pe 5 cu 24 de puncte. La zece în spatele liderului ASU Poli. CFR e codașă în D-Timiș, cu doar 3 puncte în tur.

 

1 COMENTARIU

  1. O porcărie! CFR Timișoara era singura echipă care nu făcuse fuziuni și nu cumpărase locuri. Ar fi păcat să pățească așa cum a pățit Poli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.