Trupa Gorun: „Nu dorim să facem kilograme de piese, nici să facem...

Trupa Gorun: „Nu dorim să facem kilograme de piese, nici să facem lucru de mântuială“. Vezi care au fost motivele participării la concursul GBOB România VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

gorun

Formaţia timişoreană Gorun pregăteşte pentru viitorul apropiat câteva concerte în Timişoara şi oraşele învecinate, ocazie cu care melomanii vor avea parte de recitaluri cu compoziţii proprii.

Gorun a luat naștere ca o idee a solistului trupei, Marcel Gug, la sfârșitul anului 2012, iar el a conceput liniile melodice, respectiv textele. Ideea de a înființa o trupă a venit în urma unor discuții cu oameni pasionați, dornici să participe la un asemenea proiect. Pe măsură ce proiectul a evoluat, unii au renunțat din lipsă de timp, alții și-au planificat alte priorități. După diferite încercări în ceea ce privește proiectul muzical, formaţia a ajuns la formula Marcel Gug – solist, Gabi Bot – tobe, Zoli Papp – chitară, Alexandru Matasa – chitară, David Craioveanu – bass,  care se menține din anul 2014.

„Gorun, pentru noi, este un SIMBOL specific românesc, înseamnă putere, mândrie, este o moștenire pe care dorim să o lăsăm în urma noastră. Până în prezent concertele Gorun s-au limitat la orașul nostru, Timișoara. Cum trupa a trecut de-a lungul celor doi ani prin diferite schimbări în ceea ce privește membrii trupei, nu am dorit să facem ieșiri dese și să nu fim pregătiți, ci am convenit ca în momentul în care considerăm că putem sta cu «fruntea sus» la un concert, atunci va fi momentul ieșirii pe scenă.


Pasiunea și expresivitatea se regăsește în toate melodiile noastre, fiecare membru înțelegând foarte bine că putem primii doar dacă oferim publicului tot ce este mai bun. Sătui de șabloane, textele melodiilor sunt inspirate din viața de zi cu zi al omului de rând, omul obișnuit cu «intemperiile» acestei vieți, iar melodiile vin în întâmpinarea acestora cu o orchestrație care îmbracă prin expresivitate piesele în ansamblu lor. Avem compoziții proprii dar deocamdată nu sunt puse pe internet, considerand că este mai bine ca fiecare piesă să fie pusă după o mini perioadă de «maturare». Nu dorim să facem kilograme de piese nici să facem lucru de mântuială și de aceea considerăm că piesele au nevoie de o mică perioadă de așezare“, ne-a declarat solistul trupei, Marcel Gug.

Alături de concertele programate pentru viitorul apropiat, formaţia va lua parte şi la concursul Global Battle Of The Bands, care va ajunge şi în acest an în oraşul nostru. Motivele pentru care trupa s-a înscris la acest concurs sunt explicate de solistul trupei : „Ne-am înscris la GBOB România pentru că este una dintre puținele oportunități reale ca lumea să audă ceea ce dorim să spunem, să simtă ceea ce dorim să transmitem și să creem o relație de simbioză între noi și publicul care gustă piesele noastre. Noi avem nevoie de fiecare dintre ei ca să vină alături de noi, să ne susțină, să ne împărtășească poveștile lor de viață, fiind o posibilă inspirație pentru piesele ce vor urma iar ei să găsească în muzica noastră un refugiu, o sursă de relaxare și de refulare“, spune Marcel Gug.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.