UDMR, planuri pentru alegerile din acest an. Ce-și propune candidatul partidului la...

UDMR, planuri pentru alegerile din acest an. Ce-și propune candidatul partidului la Primăria Timișoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

zsolt molnar udmr (9)

UDMR Timiș și-a stabilit obiectivele pentru alegerile din acest an. De asemenea, a fost stabilit și candidatul partidului la Primăria Timișoara, în persoana deputatului Zsolt Molnar. Prezent în această seară în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, udemeristul a vorbit despre planurile pe care și le-a stabilit, dacă va ajunge primar al capitalei Banatului. Principalul obiectiv va fi rezolvarea problemelor de zi cu zi ale oamenilor.

„La nivel local, problemele oamenilor sunt aceleași. Dacă nu e apă caldă, nu e nici pentru români, nici pentru unguri, nici pentru nemți. Dacă e trotuarul spart, toți avem de suferit. Sunt probleme de zi cu zi pe care le cunoaștem cu toții. Noi propunem soluții la aceste probleme”, a precizat Zsolt Molnar.

De asemenea, deputatul UDMR spune că avem o mare problemă în ceea ce privește tinerii, pentru că mulți dintre aceștia pleacă în străinătate. „În Timișoara avem o problemă mare cu tinerii, nu își găsesc un rol în viață, vedem că mulți pleacă în străinătate. Trebuie să găsim o soluție.


De exemplu, am putea iniția programe gen prima casă. De asemenea, în Timișoara există un potențial fantastic de a educa oamenii. Consider că autoritățile locale ar trebui să se implice în corelarea nevoilor pieței de muncă cu pregătirea tinerilor. Trebuie să ajutăm tinerii să facă tranziția de la sistemul educațional la câmpul muncii”, a mai declarat Zsolt Molnar.

Totodată, candidatul UDMR la Primăria Timișoara spune că, dacă va ajunge primar, va încerca să scadă birocrația în cadrul instituției, prin eliminarea hârtiilor care nu sunt necesare celor care se adresează municipalității. „Dacă există tehnologie cu ajutorul căreia oamenii pot să-și rezolve problemele pe internet, de ce să nu ne axăm pe acest lucru. Toți avem telefoane, de ce să nu ne folosim de ele pentru a ușura viața oamenilor. Putem face o aplicație bună și utilizabilă, să ne inspirăm din vest, unde există foarte multe țări în care îți cumperi bilet de autobuz de pe telefon”, a explicat udemeristul.

UDMR Timiș și-a propus ca la alegerile din acest an să facă pragul electoral și să aibă un consilier local în CL Timișoara și unul în Consiliul Județean Timiș. 5% din populația județului Timiș este maghiară, iar dacă UDMR va face coaliție cu celelalte partide ale minorităților din județ, atunci partidul se bazează pe voturile a 10% din populația din Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.