Omul de afaceri Iosif Armaș, încătușat, alături de alți cinci complici, pentru...

Omul de afaceri Iosif Armaș, încătușat, alături de alți cinci complici, pentru tunul de peste 30 de milioane de euro

0
DISTRIBUIȚI

iosif-armas-adevarul

Omul de afaceri care a devalizat stațiunea Băile Herculane, Iosif Armaș și alte patru persoane au ajuns la miezul nopții trecute la Reșița fiind aduse din capitală  după descinderile DIICOT și DGA. Cel care anunța zilele trecute că redeschide combinatul de la Oțelu Roșu, alături de parteneri sârbi, a refuzat să facă vreo declație după ce a fost coborât din duba mascaților, scrie expressdebanat.ro.


La fel și funcționarii Rezervelor de Stat și lichidatorul care ar fi implicați în tunurile de peste 30 de milioane de euro. După încheierea audierilor, șase persoane au fost reținute pe bază de ordonanță pentru 24 de ore.

Anchetatorii DIICOT investighează modul în care SC Argirom International SA a acționat după ce a cumpărat pachetul majoritar de la SC Hercules SA, compania care deținea majoritatea hotelurilor din stațiunea Băile Herculane. De asemenea, ancheta vizează modul în care firma lui Armaș a încheiat un contract cu Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale pentru depozitarea a peste 11 milioane de kilograme de zahăr. Din iulie 2001 și până în prezent, Iosif Armaș nu a refăcut stocul de zahăr care se constituia ca rezervă de stat, prejudiciul adus fiind de peste 43,2 milioane de lei. Cu banii primiți din vânzarea zahărului, Armaș a plătit prima tranșă din pachetul majoritar de la Hercules SA. Ulterior, restul de tranșe le-a plătit cu banii din încasările hotelurilor societății, după ce s-a semnat un act prin care încasările nu mai ajungeau în casieria Hercules SA, ci la Argirom Internațional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.