Petre Grigoraș tânjește la măcar 10% ”material” de Liverpool la Iași. Pe...

Petre Grigoraș tânjește la măcar 10% ”material” de Liverpool la Iași. Pe ce jucători nu poate miza ACS Poli

1
DISTRIBUIȚI

acs poli voluntari (9)

ACS Poli joacă luni o nouă partidă-cheie în lupta pentru supraviețuirea pe prima scenă. Bănățenii evoluează pe terenul celor de la CSMS Iași, unde ultima dată au obținut o remiză cu Florin Marin pe bancă. Petre Grigoraș își dorește cel puțin tot atât acum în Moldova și speră că elevii săi au fost inspirați de partida de pomină disputată aseară în sferturile Europa League.

Jocul din sezonul regulat a fost urmărit cu atenție și de Petre Grigoraș, deși acesta se afla la Tg. Mureș. ”L-am urmărit cu mare atenție, eram la Tg. Mureș, interesat ca Timișoara să reușească un rezultat. A fost un meci foarte bun. Dar a fost, sperăm să repete evoluția de acolo și să venim cel puțin cu acel rezultat. Ar fi extraordinar de bine după o victorie să continui cu un rezultat bun. Iașiul e o echipă extrem de omogenă și harnică, cu jucători experimentați, joacă de mult timp împreună. Au avut continuitate și la nivelul băncii tehnice și la nivelul lotului. E echipa pe care ar trebui să o cunoască toată lumea, cu 8-9 jucători care evoluează meci de meci. Am văzut și partida lor cu Craiova, joc bun, cu tribuna plină, urmăresc și ei un obiectiv, Europa League. Ne așteaptă o partidă diferită față de meciul trecut. Ne așteaptă un meci infernal. Ne dorim enorm să scoatem un rezultat bun.


Trebuie să rămânem agățați de șansa asta. Cert e că vor avea un avantaj cu publicul. Au ce încuraja, au fost la un pas de play-off”, a declarat Petre Grigoraș.

Tehnicianul timișorenilor are două absențe sigure pentru duelul de la Iași, în rest, jucătorii lui ACS Poli își revin treptat. ”Din păcate Ovidiu Popescu a încheiat campionatul 100%. Melinte nu va putea face parte din lot, e sub tratament. E clar că nu are nicio șansă luni. Sunt mici probleme cu anumiți jucători, dintre cei 18 doriți la Iași. Scutaru e din ce în ce mai bine și sunt convins că va fi bine, își dorește mult. E căpitan și poate aduce un plus. Zicu vine dupa 30 de minute cu Ploiești, a avut probleme medicale, se antrenează normal, dar trebuie să-și aștepte rândul, am o relație bună cu toți. Dacă nu, asta e, poate meciul următor”, a sintetizat Grigoraș. Acesta va miza foarte probabil, din nou, pe Belu și D. Popescu în flancurile defensivei.

”Ne-am descurca cu 10% din ce a fost aseară”

Petre Grigoraș a mai spus că jucătorii săi și-au mai revenit, logic, după succesul cu Voluntari. ”Nici chiar eu nu știam să mă bucur, era normal să fie alt moral, dar nu e suficient, un meci nu poate rezolva o situație. E bine că am reușit să câștigăm un joc, dar trebuie să ridicăm nivelul jocului”, a admis antrenorul lui ACS Poli. Acesta și-ar dori ca elevii săi să fi fost inspirați de duelul incredibil din Europa dintre Liverpool și Dortmund (scor 4-3): ”Chiar i-am intrebat dacă s-au uitat aseară la Liverpool – Dortmund, a fost o demonstrație de ambiție, de forță, când vezi asemenea meci vii deja cu inima strânsă la stadion, dar e un exemplu pentru orice echipă și orice jucător. Să vadă astfel de jocuri. Măcar să incercăm să ne ridicăm la nivelul dorinței lor, a calității e extrem de greu. Cred că la noi în campionat ne-am descurca și cu 10% din ce a fost aseară… Mi-aș dori la următorul meci să fim și noi susținuți măcar 5.000 de spectatori, ar conta enorm.

Partida CSMS Iași – ACS Poli Timișoara se dispută luni, de la ora 18.00, în etapa a 7-a play out-ului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.