O nouă „minune” la Timișoara: teren de sport la trei metri de...

O nouă „minune” la Timișoara: teren de sport la trei metri de bloc, pe strada pe care locuiește și șeful direcției tehnice din primărie. Vezi reacția TUPEISTĂ a lui Culiță Chiș FOTO

5
DISTRIBUIȚI

teren de sport langa bloc (2)

O nouă „minune” a apărut la Timișoara. La doar 3,5 metri de un bloc a fost amenajat, în urmă cu aproape doi ani, un teren de sport în interiorul unui loc de joacă. Persoanele care locuiesc în apartamentele blocului nou construit în urmă cu câțiva ani, aflat în spatele terenului de pe Intrarea Peru, au ajuns la capătul răbdărilor. Asta pentru că cei care vin să bată mingea fac zgomot ore în șir, chiar sub geamurile lor, plus că și ajung să lovească cu mingea pereții blocului. Astfel, localnicii au prea puține șanse să se odihnească după ora 17.00. Printre cei care se joacă fotbal pe terenul de sport dintre blocuri se numără și fiul șefului Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Timișoara. Culiță Chiș locuiește chiar vizavi de terenul de sport apărut ca prin minune pe stradă, dar acesta spune că nu aude niciun zgomot.

Loc de joacă la 3,5 metri de un bloc

Țântoi Dimitrie Dan are 65 de ani, numeroase probleme cardiace și a fost operat de cancer de colon. Bărbatul locuiește împreună cu soția sa la etajul al doilea al blocului în fața căruia a fost amenajat terenul de sport. Timișoreanul se plânge de faptul că ia o mulțime de medicamente, iar medicii i-au recomandat să nu se enerveze și să se odihnească cât mai mult. Însă Țântoi Dimitrie Dan spune că îi este imposibil să facă asta din cauza gălăgiei provocate de cei care vin să joace fotbal pe terenul de sport.

tantoi dimitrie dan

Timișoreanul ne povestește că a cumpărat apartamentul în iunie 2014, moment în care în fața blocului se afla doar locul de joacă pentru copii. „M-am bucurat, mi-am zis că o să fie foarte frumos să ies pe balcon și să văd părinți, bunici cum se joacă cu copiii”, își aduce aminte Țântoi Dimitrie Dan. Însă, în septembrie 2014, când s-a și mutat în apartament, a observat că a apărut și terenul de sport chiar în dreptul locuinței cumpărate. Bărbatul nu a stat cu mâinile în sân, ci a făcut o mulțime de sesizări în care semnala zgomotul produs pe terenul de fotbal la Garda de Mediu Timiș, Direcția de Sănătate Publică Timiș, Poliția Locală Timișoara, iar în final Direcției de Mediu din Primăria Timișoara, de unde a primit un răspuns care l-a revoltat, în septembrie 2015.

Ce spun reprezentanții primăriei

Astfel, șeful direcției, Adrian Bere, i-a răspuns că „perioada în care s-a edificat locul de joacă la care faceți referire este cuprinsă între lunile octombrie, respectiv noiembrie 2005, iar blocul în care dumneavoastră locuiți s-a dat în folosință în anul 2014.


În aceste condiții, considerăm că nu e normal să desființăm terenul de fotbal care aparține de locul de joacă existent și care doar de un an a fost reabilitat (acoperit cu tartan, refăcut gardul împrejmuitor), bineînțeles cu fonduri publice”. Cu alte cuvinte, reprezentanții Direcției de Mediu spun că, în toamna lui 2014, doar au reabilitat terenul de fotbal, și nu că atunci l-au realizat.

„Noi nu avem nimic cu copiii care se joacă fotbal aici, ei nu au au nicio vină. De vină sunt cei care au realizat terenul de sport la 3,5 metri de bloc. Înjură atât de urât și fac o gălăgie… Am sunat și eu și vecinii la poliția locală de o mulțime de ori, au venit polițiștii de câteva ori, iar în final ni s-a spus să nu mai sunăm pentru că vom fi amendați. Nu înțeleg, dacă eu nu deranjez pe nimeni, de ce trebuie să mă deranjeze altcineva? Eu am nevoie doar de liniște”, s-a plâns Țântoi Dimitrie Dan.

Contactat telefonic, Culiță Chiș a avut o reacție nervoasă. „Este un loc de joacă de 10-15 ani de zile acolo. Întrebați-i pe cei de la direcția de mediu. Auzi, domnișoară, deci chiar sunteți să nu zic cum… și care este problema că joacă și fiul meu acolo. Nu se aude gălăgie, sunt copii, să se joace, sunt o sută și ceva de copii acolo. Știți ceva, întrebați cine a pus blocul și cum a pus blocul și vedeți cine a fost întâi”, a declarat șeful Direcției Tehnice din Primăria Timișoara.

5 COMENTARII

  1. Ii multumim lui Robu p[entru felul in care ne trateaza. Asa cum zicea si el, nu vorbeste decat cu votantii lui..ceilalti..sa se duca undeva. nesimtire cum procedeaza, asa e cand ai pile la primarie si iti faci ceva in zona , din bani publici, pentru copilul tau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.