Grindeanu despre Semaforişoara: „Aș vrea să-i rog pe cei din comisia de...

Grindeanu despre Semaforişoara: „Aș vrea să-i rog pe cei din comisia de circulație să stimuleze inteligența sistemului”

0
DISTRIBUIȚI

semafoare sens giratoriu calea sagului

Sunteţi exasperaţi de noile semafoare introduse prin proiectul de Trafic management la Timişoara? Găsiți că este inutil să stați minute în șir la un semafor, iar drumul sper casă sau serviciu s-a dublat? Nu sunteți singurii! Și noul președinte al CJ Timiș, Sorin Grindeanu, are parte de aceleași experiențe în trafic.

Întrebat astăzi cum i se pare noul sistem implementat de Primăria Timișoara prin fonduri europene, Grindeanu a declarat că „nu știu. Am înțeles că este un sistem inteligent, care se adaptează.


Așa am citit în presă, că se adaptează și este inteligent. N-am văzut lucrul ăsta să se întâmple pe bulevardul Take Ionescu sau pe bulevardul Rebreanu, unde se circula mult mai bine înainte decât acum. Să mergeți acum pe Rebreanu. A fost infernal să ajung până la spitalul Jjudețean, dinspre Calea Șagului. Aștept să se adapteze inteligența sistemului la traficul din Timișoara, dar aș vrea să precizez un lucru. Dincolo de glumă, i-aș ruga pe cei din Comisia de Circulație să se uite la inteligență și s-o adapteze mai rapid. Suntem într-o perioadă în care traficul este scăzut în Timișoara, este vacanță. Gândiți-vă cum va fi la toamnă, când vor începe școlile și universitățile. Dacă acum e așa, la toamnă va fi nebunie, dacă nu se adaptează inteligența. Aș vrea să-i rog pe cei din Comisia de Circulație să stimuleze inteligența sistemului”.

Proiectul de Management al Traficului are o valoare de 44 de milioane de lei, majortatea banilor venind de la Uniunea Europeană. Asta teoretic, pentru că practic, aproape jumătatea din valoarea proiectului a fost achitată de la bugetul local, fiind vorba de cheltuieli neeligibile. Nu mai puțin de 134 de intersecții din Timișoara sunt dotate cu sisteme de semnalizare luminoasă. În oraș au fost instalate și 230 de camere video și a fost creat și un centru de comandă pentru supravegherea video si managementul traficului. Conform primarului Timișoarei Nicolae Robu, sistemul se va regla de la sine până în luna noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.