BC SCM Timișoara și-a prezentat ”duzina” cu care va ataca ediția 2016-17....

BC SCM Timișoara și-a prezentat ”duzina” cu care va ataca ediția 2016-17. Ce jucător riscă să fie EXCLUS din lotul lui Nenad Mandic GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


figure id="attachment_239024" style="width: 640px" class="wp-caption alignnone">bc tim (14)
BC Timișoara și-a prezentat lotul pentru ediția 2016-17

Formația de baschet alb-violetă și-a prezentat azi achizițiile pentru un start ”fresh” în Liga Națională. BC SCM Timișoara mizează pe un mix de tineret și jucători cu experiență, precum Ionuț Drăgușin sau Nikola Otasevic. Inițial se știa că lotul bănățean va număra 13 oameni, dar unul dintre jucătorii de perspectivă, Horațiu Covlescu, a călcat pe bec înainte de startul pregătirii.

Prezentarea baschetbaliștilor a avut loc într-o locație parteneră a clubului și a fost totodată prilej de a prezenta și realizările Academiei BCT. La seniori, lui Zoran Milencovici (25 ani), care va purta numărul 21 pe maiou și Mladen Jeremic (28 ani) nr. 4, practic mohicanii lotului vechi, li s-au alăturat o serie de nume interesante, menite să lase în urmă chinul din sezonul trecut. Aceștia sunt: #6 Marko Cakarevic (28 ani, pozițiile 2 și 3), #9 Milos Komatina (31 ani, posturile 4 și 5), #20 Adrian Diaz (23 ani, posturile 4 și 5), #10 Nikola Otasevic (34 ani, fundaș), #12 Georgian Păun (22 ani), #14 Ionuț Drăgușin (30 ani, pivot), 15. Mihai Ursan (17 ani), #1 Andrei Ghiriș (26 ani, posturile 3 și 4) și #2 Alexandru Albu (16 ani, posturile 1 și 2). Ultimii trei sunt jucători care completează mai mult lotul. În total au fost prezentați azi în fața fanilor și a presei 11 jucători, absent motivat a fost Octavian Popa-Calotă (31 ani), selecționat la lotul național. O situație aparte e cea a lui Horațiu Covlescu (19 ani), care din motive disciplinare nu a mai fost prezentat, ca primă măsură punitivă, decizia finală a conducerii fiind încă în balanță.

”Sunt mulțumit cu lotul nostru acum, sunt sigur că avem un mix bun între jucători experimentați și tineri, sunt sigur că putem face o echipă bună pentru următorul sezon. Avem două luni să pregătim campionatul. Obiectiv e play-off-ul, bineînțeles luăm totul pas cu pas, dacă vom putea să fim în primele opt și în Cupă, depinde și de tragerea la sorți. Sunt câteva echipe foarte puternice, nu toate au încheiat mutările, vom vedea”, a declarat Nenad Mandic.

BC Timișoara nu s-a întărit doar la nivelul lotului de jucători, alb-violeții vor miza și pe un nou fizioterapeut din Serbia, Branko Karalejic, dar și pe Karina Știopu, numită pe postul de team-manager.

Ionuț Drăgușin insistă: ”Răbdarea va fi cheia succesului”

Altădată hulit ca adversar la Timișoara, longilinul Ionuț Drăgușin a vorbit azi pentru prima dată din calitate de ”leu de Banat”. ”Am venit plin de entuziasm. E un loc frumos, cu o cultură în baschet, oameni de un profesionalism cum rar întâlnești în țară, va fi okay, trebuie să avem răbdare. M-au convins cu un proiect pe termen mediu spre lung. Nu ne bazăm pe un singur an de zile. S-a făcut o parte din muncă prin venirea jucătorilor, dar cea mai grea parte va reveni antrenorilor, care trebuie să sudeze 11-12 jucători care nu au mai jucat niciodată sau maxim 2-3 au mai evoluat împreună. Eu mi-aș dori să formăm o echipă în acest sezon și apoi în următorul să tindem la mai mult. Va fi greu în șase săptămână să formezi echipa. Până la urmă cu unii ne-am întâlnit, dar în continuare spun că răbdarea va fi cheia succesului. E un campionat puternic cu echipe care s-au întărit. Pe noi ne interesează mai întâi noi să construim”, a spus Ionuț Drăgușin, fost component al celor de la Gaz Metan.

Unul dintre străinii care vor îmbrăca maioul lui BC SCM Timișoara în noul sezon e Adrian Diaz, care a evoluat în puternicul campionat NCAA din Statele Unite și care se află la prima experiență pe alt continent. ”Sunt foarte entuziasmat și vreau să am succes cu această echipă. Suntem tineri în mare parte, dar în legătură cu chimia echipei putem discuta, arătăm bine. Am auzit că această echipă e de 30 de ani în prima ligă, sunt foarte mulțumit că am venit aici. Sper să ajut echipa să câștige cât de mult se poate”, a conchis Diaz, american care deține totodată și cetățenia cubaneză.

În prima rundă a noului sezon ”Leii” vor înfrunta U-Mobitelco Cluj-Napoca pe teren propriu, în jurul datei de 19 septembrie. Adversar caracterizat de Mandic ca ”favorit la campionat, mai ales acum cu Moldovan…”. Până atunci însă BC Timișoara are parte de un program complet de pregătire. 3-24 august antrenamente pe plan local, apoi între 27 august și 4 septembrie un cantonament la Zlatibor, în Serbia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.