Dorel lovește pe autostrada Deva-Lugoj. Ce lucrare importantă trebuie refăcută

Dorel lovește pe autostrada Deva-Lugoj. Ce lucrare importantă trebuie refăcută

0
DISTRIBUIȚI
Pasaj prea mic pe autostrada Lugoj-Deva.
Pasaj prea mic pe autostrada Lugoj-Deva.

Lucrări de mântuială realizate pe autostrada Deva-Lugoj. Spaniolii care construiesc lotul 3 al autostrăzii au făcut o greșeală uriașă de execuție pe drumul de mare viteză. Astfel, în localitatea Lăpugiu de Jos din județul Hunedoara, s-a constatat că un pasaj al autostrăzii peste DN 68A nu respectă cerințele de înălțime.

Totul s-a aflat după ce, în noaptea de marți spre miercuri, șoferul unui trailer, care avea remorcat un excavator, a rămas blocat în pasaj, scrie Glasul Hunedoarei. Șoferul circula pe DN 68A, însă în momentul în care a ajuns în dreptul pasajului de la autostradă, care ar fi trebuit să aibă cinci metri înălțime, nu a mai putut trece. După ce a făcut mai multe manevre, abia a reușit să iasă din pasaj.


Șoferul a informat paznicii cu privire la această situație, iar apoi a aflat și șeful de șantier.

Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri Naționale Timișoara au declarat că, în urma verificărilor efectuate pe șantier, s-a constatat că cerințele de gabarit din zona pasajului de la Lăpugiu de Jos nu sunt îndeplinite. Astfel, pasajul ar fi trebuit să aibă cinci metri înălțime, dar în realitate spaniolii l-au făcut de cinci metri doar la un capăt, iar la celălalt de 4,81 metri.
„În urma verificărilor pe şantier, s-a constatat că cerinţele de gabarit de pe DN 68A, pe sub pasajul de la km 66+811, nu se încadrează în proiectul aprobat, motiv pentru care constructorul (n.r. – constructorul lotului de autostradă) a fost notificat să refacă lucrarea de relocare a DN 68A. Orice eroare de execuţie, până la recepţia finală, cade în sarcina antreprenorului, care trebuie să refacă lucrarea pe cheltuiala sa şi este direct responsabil de orice eveniment rutier”, a declarat pentru „Glasul Hunedoarei” Alina Sabou, Specialist Relaţii Publice DRDP Timişoara.

Această „relocare a DN 68A” înseamnă, de fapt, rașchetarea drumului național, pentru ca pasajul să nu fie dărâmat. Pe parcursul lucrărilor, circulația va fi dirijată. Contractul pentru lotul 3 Lugoj-Deva, lung de 21 kilometri, este în valoare de 580 milioane lei și a fost atribuit în urmă cu trei ani Asocierii Teloxim Con – COMSA – Aldesa Construcciones – Arcad. Termenul de finalizare a lucrărilor era 27 mai 2016, însă a fost depășit din cauza unor probleme cu autorizaţia de construire și acordul de mediu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.