Sorin Drăgoi, ”dezvelit” oficial ca președinte al lui ACS Poli. Cum se...

Sorin Drăgoi, ”dezvelit” oficial ca președinte al lui ACS Poli. Cum se speră la menținerea clubului timișorean pe linia de plutire

0
DISTRIBUIȚI
Sorin Drăgoi, prezentat la ACS Poli
Sorin Drăgoi, prezentat la ACS Poli

Un nou sezon, un nou președinte la ACS Poli Timișoara. După ”abdicarea” lui Liviu Anton și interimatul lui Ioan Miculaș, clubul bănățean rămas în Liga I l-a prezentat azi oficial pe Sorin Drăgoi, fostul city-manager al orașului de pe Bega. Conducător nou în fotbal acesta își pune speranțele în calitățile sale manageriale pentru a salva echipa susținută de autoritățile locale.

”Am acceptat postul pentru că Poli Timișoara e simbolul orașului nostru. Vin după patru ani în primărie, am zis să ne înhămăm la o treabă bună pentru oraș și echipă. Știm situația în care ne aflăm. Știm și noi cum stăm cu punctele, partea financiară, lotul echipei… Nu am avut timp să ne întărim cum ne-am dori. Începem o construcție nouă, pe care vrem să o facem cât mai rapid, aşa cum spunea domnul primar, un club model. Nu e ușor, dar împreună cred că le putem realiza”, a declarat Sorin Drăgoi. Noul președinte al lui ACS Poli a făcut la rându său în apel către oricine poate contribui financiar la echipă. ”Fac un apel către toate firmele, agenții economici, oricine poate fi alături de echipă pentru a depăși niște faze… Uşor uşor am ajuns să mă familiarizez cu tot ce înseamnă clubul și să găsim o cale”, a precizat Drăgoi.

Spre deosebire de alți președinți de cluburi, ex-city-managerul Timișoarei promite că nu se va băga în planurile tactice ale echipei. ”Am clarificat, am venit pentru a manageria problema clubului, nu mă implic mult în partea sportivă. E bine să laşi specialiştii să decidă, în speță antrenorul ia decizia, jucătorii să isi facă treaba. Am fost lângă echipă, chiar dacă nu vizibil. Trei ani de zile în plan secund. Știu tot ce s-a întâmplat. În trecut cu Urziceniul, localitatea în care am crescut și a trăit un vis frumos, aș vrea ca peste 2-3 ani de zile să facem o conferință în altă parte jucând acolo. Am foarte mulți prieteni și cunoștințe în lumea fotbalului”, a mai spus Sorin Drăgoi.

ACS Poli s-a ”remarcat” în edițiile trecute și prin numărul mare de schimbări la vârf.


Astfel, după Florențiu Staicu, Ion Timofte, Liviu Anton ori Ioan Miculaș, sau pentru scurt timp chiar Ovidiu Maier, se poate considera că Drăgoi e al cincilea sau șaselea pe funcție, în mai puțin de cinci ani de existență. ”Să nu credeţi că a mea (n.r. misiunea) e altfel, am ştiut la ce mă înnham, văd pe zi ce trece că nu e uşor. Nu ne speriem uşor, dar nu mă dau bătut. Încercăm să punem lucrurile la punct din mers”, a conchis noul președinte.

Deși ultima dată datoriile recunoscute tindeau spre 1.700.000 euro iar la un calcul s-au redus circa 250.000 prin tranșa din drepturile TV, astăzi s-a refuzat avansarea unei cifre. ”Încercăm să ajungem la zi, am avut o discuție cu jucătorii, ei pot sta liniștiți, rămân datoriile vechi de la Ministerul Finanțelor, încercăm să purtăm discuții de săptămâna viitoare pentru reeșalonarea unor plăți și cu sponsorii pe care îi aducem să supraviețuim pe o linie de plutire”, a adăugat Drăgoi, care e și noul reprezentant al clubului în relația cu FRF/LPF.

Nu doar Sorin Drăgoi a fost prezentat acum la ACS Poli, ci și Radu Birlică, responsabil din nou de marketing la Timișoara după o migrație pe axa ”Dan Păltinișanu”-Giulești. ”Am început o muncă în urmă cu un an de zile, care trebuie continuată… Sunt contracte care vor fi reînnoite, faptul că am rămas în Liga I înseamnă foarte mult vizavi de marketing. Deși în România e foarte greu”, a subliniat Radu Birlică. Ioan Miculaș nu va lipsi din noua organigramă, în ciuda zvonurilor el rămâne pe postul de manager sportiv și vicepreședinte.

Problema stadionului, ”în aer”

Cei de la ACS Poli spun să suferă la fel de mult în privința chiriei arenei principale, precum ASU Poli. ”Am purtat o discuţie cu domnul Sorin Grindeanu, îi ințeleg poziția, a fost hotărâre de Consiliu Județean, e acelaşi lucru şi pentru noi, și pentru ASU, ne este greu. Am vorbit cu domnul primar să se găsească soluţii pentru ambele echipe. Sperăm ca CJT să găsească o formulă, consilierii împreună cu președintele, pentru că e un efort financiar foarte mare… Eu văd şi soluţia de a da în administrare stadionul primăriei, care are şi SCM-ul, în care joacă și rugby-ul. I-am propus domnului preşedinte şi această variantă. Bănuiesc că şi costurile ar fi suportate…”, a explicat Sorin Drăgoi.

ACS Poli joacă duminică, de la ora 21.00, primul meci pe teren propriu în noul sezon, împotriva celor de la Pandurii Tg. Jiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.