Istoria de peste un secol a pompierilor civili, expusă în fața primăriei...

Istoria de peste un secol a pompierilor civili, expusă în fața primăriei Arad. Când are loc parada luptătorilor cu focul

0
DISTRIBUIȚI
pompieri zabrani-foto epoca
Pompieri în Zăbrani

Formaţiile civile de pompieri au o lungă tradiţie în numeroase localităţi din vestul ţării, care a rămas foarte preţuită şi în prezent în numeroase localităţi. Multe au fost înfiinţate încă în secolul al XIX-lea, cu localnici voluntari, pentru a proteja localităţile de dezastrele provocate de izbucnirea unor incendii, şi s-au remarcat prin intervenţii încununate de succes. S-au păstrat până astăzi maşini de intervenţie în caz de incendii, diferite tipuri de pompe şi alte obiecte legate de activitatea pompierilor civili, unele vechi de un secol, aflate acum în numeroase muzee locale în care este prezentată istoria acestor formaţiuni.

expo pompieriÎn aceste zile, multe din aceste obiecte care au aparţinut pompierilor civili din Lipova, Zăbrani, Nădlac, Zădăreni, Pecica sau Şagu sunt deja expuse în cadrul unei expoziţii tematice în aer liber, in faţa primăriei arădene şi vor putea fi admirate până în data de 17 septembrie, când, de la ora 10.00, va avea loc o paradă a formaţiilor civile de pompieri din judeţul Arad.


Parada se va desfăşura în centrul oraşului, pe bulevardul Revoluţiei, de la teatrul „Ioan Slavici” până la cofetăria „Libelula” şi retur, având în frunte fanfara, iar participanţii vor fi îmbrăcaţi în costume de epocă. Totodată, vor fi premiate formaţiile care deţin patrimoniul din dotare cel mai bine păstrat.

Surse foto: ziareromania.ro, primaria-zabrani.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.