ALDE Timiș îl dă în judecată pe Nicolae Robu pentru abuz în...

ALDE Timiș îl dă în judecată pe Nicolae Robu pentru abuz în serviciu. De ce îl acuză Marian Cucșa și cum a răspuns primarul

0
DISTRIBUIȚI

marian-cucsa-3

Liderul ALDE Timiş, Marian Cucşa, a decis: din cauza abuzurilor pe care le face prin impunerea unor restricţii privind strângerea de semnături pentru campanie electorală pe teritoriul Timişoarei primarul Nicolae Robu se va trezi cu un proces.

„Astăzi mă voi întâlni cu avocați pentru a acționa în instanță Primăria Timișoara, în speță pe edil, pentru abuz în serviciu în ceea ce privește interzicerea amplasării de corturi în oraș. În toate orașele, municipiile, inclusiv în București, e permisă amplasarea corturilor pentru strângerea acelor semnături de campanie. O să mă consult cu avocații și o să vedem care sunt demersurile de făcut pentru a putea orice formațiune politică bineînţeles respectând legea să îşi poată amplasa corturile, pentru că sunt ploi, trebuie să te adăposteşti, nu poţi să stai la o masă.


Avem voie doar masă cu scaune şi umbrelă. Nu mi se pare normal, cu ce te încurcă că îmi pun sigla partidului pe un cort, nu spun votează, respect legea. Vrem să avem un loc adăpostit să ştie lumea la cine vine să semneze pentru susţinere. Dacă domnului Robu îi e ruşine să se afişeze cu sigla sau cu nu ştiu ce mijloace adună PNL semnături, e problema lor, nu a celorlalte formaţiuni politice. În Bucureşti vreau să vă spun că e plin de semnături, toate partidele au corturi în afară de PNL. Vom depune un proiect şi în consiliul local în acest sens”, a declarat astăzi Marian Cucşa.

La scurt timp după anunțul făcut de Cucșa, primarul Timișoarei a reacționat cu o postare pe Facebook. „Pentru a nu crea partidelor dovedite fără suport cetățenesc posibilitatea de a pune numărul mic de semnături pe care le obțin din partea cetățenilor pe seama restricțiilor instituite pentru asigurarea dreptului cetățenilor de a-și petrece neagasați / neperturbați, timpul liber în zonele de promenadă / loisir ale orașului, ridicăm aceste restricții în mod punctual pentru strângerea de semnături pentru alegerile parlamentare, până la încheierea termenului de depunere oficială a respectivelor semnături, lăsând la latitudinea cetățenilor să-i aprecieze pe cei ce îi agasează / perturbă”, a scris Nicolae Robu pe rețeaua de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.