Liberalul Pirtea se victimizează după ce nu s-a înțeles cu Ponta să...

Liberalul Pirtea se victimizează după ce nu s-a înțeles cu Ponta să fie candidatul PSD în colegiul 3. Vezi cum minte legat de viața sa politică

0
DISTRIBUIȚI

pirtea-pnl

Ani de zile a fost prezent la evenimente organizate de PNL, PSD sau PDL, dar fără a avea vreun interes politic, ci strict pentru a face cunoscute nevoile universităților din Timișoara – asta a explicat, astăzi, rectorul UVT, Marilen Pirtea, care deschide lista PNL pentru Camera Deputaților la alegerile din toamnă. Chiar dacă el însuși a declarat pentru debanat.ro că ”în 2008, când eram decanul Facultății de Economie, am fost președintele Comisiei de învățământ din PDL. De atunci am activat, după care am avut o pauză în acea comisie, ocupându-mă de universitate și neimplicându-mă la partid”, acum rectorul spune că prima și singura adeziune de partid semnată vreodată de el a fost în octombrie 2015, pe lista PNL.

În 2014, Pirtea a fost curtat şi de PSD și a negociat chiar cu Victor Ponta, pentru a candida pentru un post de deputat pe Colegiul III, colegiu vacantat după plecarea Mariei Grapini în Parlamentul European.


După ce în luptă a intrat pesedistul Florin Bîrsășteanu, care și-a și adjudecat un mandat de deputat, Pirtea susține că a fost sabotat. „Neavând niciun angajament politic până în acea perioadă, am avut niște discuții cu conducerea centrală a PSD propunându-mi-se în mod onest să candidez din partea PSD la alegerile parțiale pe colegiul 3. Aceasta a fost propunerea care a venit din partea partidului, am avut discuții cu conducerea centrală a PSD neintermediate de niciun membru local al PSD, pentru că nu era cazul pentru că de-a lungul timpului am avut ocazia să cunosc personal membri din staff-ul PSD. Am declinat această propunere în mod politicos, după care lucrurile au mers înainte în contextul pe care îl cunoașteți foarte bine. Nu am aderat la niciun alt partid, nu am fost membru PSD. (…) După acel refuz de a colabora cu PSD pe lista respectivă, evident că s-a simțit și în ceea ce privește activitatea universității o implicare mai lentă în ceea ce privește guvernul, ministerul în derularea unor investiții ale universității, cum este căminul studențesc de la BRD din complexul studențesc, lentoare în ceea ce privește primirea banilor pentru investiții de la minister. Evident că ne-am asumat-o ca atare, comparativ cu alte promisiuni dacă făceam acel pas în care lucrurile avansau poate într-o altă dinamică, ceea ce s-a constatat și la alte universități”, a explicat rectorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.