Primarul Timișoarei pleacă la Munchen cu şoferul Vasile şi Mercedesul de la...

Primarul Timișoarei pleacă la Munchen cu şoferul Vasile şi Mercedesul de la Retim. Vezi care este motivul deplasării

2
DISTRIBUIȚI

nicolae robu la ipj 08_resize

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, prezenta, în vara anului trecut, un proiect care poate fi descris ca fiind îndrăzneț, în condițiile în care în oraş terenurile de sport sunt inexistente, stadionului Dan Păltinișanu nu a fost modernizat de mult timp și Sala Polivalentă este de ani buni la stadiul de şantier. Pe scurt, proiectul cu care Robu venea în faţa presei era un complex sportiv în jurul Stadionului „Dan Păltinişanu”. Din dotările visate de edil amintim un bazin olimpic, un stadion de 42.000 de locuri și o sală polivalentă de 15.000 de locuri. Soluţia finanţării era inexistentă. Pentru a atrage banii necesari pentru realizarea proiectului, edilul va pleca mâine la Munchen cu tot cu şoferul personal Vasile, care va conduce Mercedes-ul care a fost cumpărat de Retim. Vă reaminitim că societatea de salubritate s-a angajat să plătească toate costurile de întreținere și exploatare, mașina urmând să fie folosite pentru realizarea intereselor companiei, după cum s-a stabilit în AGA unde s-a votat cumpărarea limuzinei de lux.

„Am prezentat macheta pe care v-am prezentat-o şi dumneavoastră cu conceptul de campus sportiv în zona Stadionului „Dan Păltinişanu” unei echipe de arhitecţi din Germania, care au fost imolicaţi inclusiv în proiectarea Alianz Arena din Munchen şi a altor stadioane celebre din lume.


S-au arătat foarte interesaţi de conceptul nostru. După un timp au revenit, au cerut o întrevedere, au venit cu câteva propuneri de modificare faţă de ce era gândit de către noi, dar câteva, nu multe şi ulterior mi-au spus că va fi o mare expoziţie la Munchen de standuri în cadrul cărora se prezintă mari proiecte de obiective şi, în opinia lor, acest proiect al nostru s-ar preta la aşa ceva, la a fi prezentat în cadrul acelei expoziţii, ei afirmând că aşa se lucrează în Germania, se prezintă marile concepte în astfel de expoziţii şi acolo vin investitori potenţiali şi ar fi şanse să se găsească, nu din prima, acum, dar cu astfel de participări la expoziţii ar fi şanse să se găsească investitori pentru acest campus. Atunci evident că s-ar proceda la un parteneriat public-privat, în cadrul căruia în principiu (…) se dă în administrare obiectivul realizat cu bani privaţi. Sigur că cel care investeşte este selectat prin procedură conformă cu legea, prin licitaţie şi câţiva ani se administrează acea investiţie în regim privat ca se amortizeze costurile”, a declarat primarul. Trebuie spus însă ca deocamdată costurile realizării unui astfel de proiect nu sunt cunoscute.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.