Cel de-al doilea oraș care va purta titlul de Capitala Tineretului din...

Cel de-al doilea oraș care va purta titlul de Capitala Tineretului din România, după Timișoara, este Bacău. Câți bani a primit

0
DISTRIBUIȚI
Bacău, a doua Capitală a Tineretului din România, după Timișoara.
Bacău, a doua Capitală a Tineretului din România, după Timișoara.

La Timișoara a fost ales, aseară, cel de-al doilea oraș din România care va purta titlul de Capitala Tineretului din România. Este vorba de Bacău, care s-a “bătut” pentru acest titlu, dar și pentru premiul în valoare de 50.000 de euro pus în joc, cu orașul Constanța. Echipa câștigătoare a propus un program inspirat din George Bacovia.

„Noi am mers pe Bacovia, dar pe Bacovia 2.0 cumva”

Orașul câștigător va purta titlul de Capitala Tineretului din România în perioada 2 mai 2017 – 1 mai 2018. Astfel, Bacău este cel de-al doilea oraș care a primit acest titlu, primul fiind Timișoara, care și-a asumat pionieratul programului în perioada 2 mai 2016 – 1 mai 2017. Ceremonia în cadrul căreia a fost anunțat orașul câștigător al titlului a avut loc, în această seară, la Opera Națională din Timișoara.

Cristian Ghingheș, consilier local independent în Consiliul Local Bacău și facilitator al procesului de scriere a dosarului de candidatură, a povestit că a fost propus un program de activități pentru tineret inspirat din George Bacovia.

“Sunt în jur de 40 de activități pe care ni le-am asumat, evident lista poate fi completată pe parcursul anului cu fel de fel de activități ale ONG-urilor, lista este deschisă.


Avem de la activități sportive, educaționale, până la inițiative în zona de antreprenoriat. Vrem să construim și un centru pentru tineret, unde să se adune tinerii, iar pe acest model practic să și incubăm niște afaceri ale tinerilor acolo, să-i ținem acasă, să se dezvolte, să creeze plus valoare pentru oraș. Noi am mers pe Bacovia, dar pe Bacovia 2.0 cumva, cu o siglă inspirată din Bacovia. Am mers pe această viziune de creativitate în oraș și vedem că în jurul lui Bacovia putem dezvolta orașul pe zona de cultură urbană”, a explicat Cristian Ghingheș.

Mihai Vilcea, vicepreședintele Fundației Județene pentru Tineret Timiș, a descris cum au fost primele șase luni de implementare a programului Capitala Tineretului din România la Timișoara.

“Anul acesta a fost o provocare pentru noi. A pilota un program e mai greu decât a implementa ceva ce deja este sustenabil și există, însă rezultatele pe care le-am văzut după jumătate de an de implementare se pare că au depășit așteptările cele mai optimiste ale partenerilor. În total, au fost peste 300 de acțiuni, au fost peste 40.000 de tineri care au luat parte la activități și elementul pozitiv a fost dezvoltarea de programe care ne dorim să rămână sustenabile în oraș”, a afirmat Mihai Vilcea.

Obiectivul programului “Capitala Tineretului din România” este să elaboreze strategii de dezvoltare locale pentru tineri și să-i implice activ în procesele decizionale din orașele lor pe teme ce țin de educație, cultură, politică demografică și alte domenii de interes pentru ei. De asemenea, își propune să stimuleze autoritățile publice locale și companiile private să susțină și să se implice în implementarea proiectelor propuse în cadrul programului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.