Primăria Timișoara nu se lasă: vopsește în continuare pistele din oraș, deși...

Primăria Timișoara nu se lasă: vopsește în continuare pistele din oraș, deși bicicliștii se plâng că sunt periculoase. Cu ce propuneri vine „Verde pentru Biciclete”

0
DISTRIBUIȚI

pista biciclete Diaconul Coresi – Eneas

Reprezentanții Primăriei Timișoara nu se lasă. Li s-a reproșat de o mulțime de ori că vopseaua verde de pe pistele de bicicletă din oraș devine alunecoasă atunci când plouă, astfel că pistele devin nepracticabile, dar în continuare o folosesc. Voluntarii din echipa „Verde pentru Biciclete” au făcut publică o imagine realizată ieri, 1 noiembrie, în care se vede cum muncitorii vopsesc pista de biciclete de pe str. Eneas, tronsonul Drubeta – Calea Șagului.

vopsea-verdePrin urmare, Romina Faur, coordonatorul „Verde pentru Biciclete”, solicită primăriei stoparea vopsirii acestei piste și vine cu mai multe propuneri. De altfel, acestea au fost prezentate primăriei în urmă cu aproape un an, dar reprezentanții municipalității nu au oferit niciun răspuns oficial la această solicitare. Astfel, se cere „folosirea unei vopsele cu aderență sporită, de o calitate net superioară, delimitarea pistelor de biciclete prin vopsirea limitelor laterale cu o vopsea de aderență mare (eventual reflectorizantă), folosirea unor balize sau a unor forme de semnalizare pentru sporirea protecției bicicliștilor în trafic și pentru atenționarea pietonilor cu privire la accesul restricționat în acea porțiune de drum/trotuar”.

 

Reprezentanții „Verde pentru Biciclete” se plâng de faptul că, în luna martie a acestui an, s-au mai făcut o serie de solicitări primăriei legate de infrastructură, și nu numai, însă nu au primit niciun răspuns până în acest moment.

„Vă atragem atenția că, o dată realizate aceste ”piste pentru biciclete”, bicicliștii sunt obligați prin lege să le folosească.


Astfel, se vor afla în situații în care va trebui să aleagă între propria siguranță și încălcarea legii. Facem aceste solicitări în baza faptului că există o comunitate puternică de bicicliști în Timișoara, bicicliști care ar trebui respectați și tratați ca niște parteneri cu drepturi egale, inclusiv în trafic. Ne dorim să vă atragem atenția asupra faptului că este absolut necesar să verificați funcționalitatea cu persoane de interes, iar fiecare proiect propus și implementat trebuie gândit și verificat pe teren. Doar astfel se pot găsi soluții cu adevărat viabile. Vă rugăm să aveți în vedere acest aspect. Din respect pentru bicicliștii timișoreni, cetățeni ai acestui oraș”, spune Romina Faur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.