Senatorul de Timiș Vasile Blaga, convocat din nou la DNA Ploiești. Ce...

Senatorul de Timiș Vasile Blaga, convocat din nou la DNA Ploiești. Ce veste proastă i-au dat procurorii

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-923514855">

vasile blaga

Fostul lider al PNL Vasile Blaga, încă senator de Timiș până la alegerile din decembrie, s-a prezentat din nou, marţi, la DNA Ploieşti, unde a fost chemat pentru a i se aduce la cunoştinţă faptul că procurorii au pus sechestru asupra unei părţi din averea sa, transmite news.ro citând surse judiciare.

La finalul lunii trecute, procurorii anticorupție de la Ploiești au luat decizia de a pune sechestru și pe o parte din averea lui Gheorghe Ștefan. În cazul fostului primar al orașului Piatra Neamț sechestrul este de 25 de milioane de lei.

În 28 septembrie, procurorii anticorupţie au început urmărirea penală pe numele lui Vasile Blaga şi l-au pus sub control judiciar, pentru trafic de influenţă, faptă pe care ar fi comis-o în perioada 2011-2012, când era secretar general al PDL.

În acelaşi dosar sunt urmăriţi penal fostul primar din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan şi omul de afaceri Horaţiu Bruno Berdilă.

Gheorghe Ştefan este pus sub urmărire penală în acest dosar pentru trafic de influenţă şi folosirea influenţei funcţiei de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Potrivit procurorilor, în perioada 2011-2012, Vasile Blaga ar fi primit în trei rânduri, printr-un interpus, suma totală de 200.000 de euro, precum şi 500.000 de euro de la fostul primar Gheorghe Ştefan și, conform surselor citate, procurorii au instituit acum sechestru pe 700.000 de euro.

Gheorghe Ştefan l-ar fi informat atunci pe Blaga că vrea să obţină bani pentru PDL prin intermediul directorului unei companii naţionale din domeniul energiei.

Compania naţională ar fi încheiat contracte de achiziţii servicii şi produse IT, prin licitaţii truncate, cu firma lui Horaţiu Berdilă, iar acesta ar fi transferat la PDL, din acele contracte, între 10 şi 25% din valoarea fiecărui contract astfel încheiat.

În acest fel, Gheorghe Ştefan ar fi primit pentru el şi pentru PDL aproximativ 25 de milioane de lei, potrivit procurorilor.

„Primirea în mod repetat de către suspectul Blaga Vasile, în perioada 2011 – 2012, în trei rânduri, prin interpus, a sumei totale de 200.000 euro, precum şi de la suspectul Ştefan Gheorghe a sumei de 500.000 euro, despre a căror provenienţă avea cunoştinţă, prin prisma celor de mai sus, a reprezentat consfinţirea înţelegerii anterioare”, au scris procurorii DNA Ploieşti în ordonanţa prin care s-a dispus efectuarea urmăririi penale faţă de cei trei suspecţi.

Horaţiu Bruno Berdilă, cumpărătorul de influenţă din dosarul lui Vasile Blaga, era la conducerea firmei de IT Romsys când i-ar fi dat bani lui Gheorghe Ştefan pentru PDL, iar în schimb societatea ar fi primit, după licitaţii trucate, contracte de la o companie naţională unde cei doi lideri de partid s-ar fi asigurat că este numită o persoană de încredere.

1 COMENTARIU

  1. oare Popo(viciu) si cu fostul lui sef de partid cu cit si-au cumparat protectia politica , sau cit au adunat „pentru partid” ? Si ca ei alti fosti, acctuali si viitori PDl-isti , pardon PNListi ? Poate ar fii bine sa le titiie c.. si la altii….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.