Primarul Robu, înainte de a introduce buletinele de vot în urne: „Să...

Primarul Robu, înainte de a introduce buletinele de vot în urne: „Să fie într-un ceas bun, Doamne ajută”. Vezi cu ce problemă s-a confruntat Marilen Pirtea FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-646377313">

nicolae-robu-alegeri-vot-pnl-7

Cu câteva minute înainte de ora 09.30, primarul Nicolae Robu, însoțit de soția sa și de fiica Andreea, a ajuns la Școala Generală Nr. 30 din Timișoara, pentru a vota. De data aceasta, senatorul Ben-Oni Ardelean a ales să nu o mai însoțească pe Alina Gorghiu, așa cum a făcut de obicei, ci l-a adus cu mașina la secția de votare din zona Soarelui pe Nicolae Robu.

Edilul-șef, alături de Pavel Popescu și Liliana Oneț, candidați la Camera Deputaților din partea PNL Timiș, au așteptat-o în curtea unității de învățământ pe Alina Gorghiu, președintele PNL, aproximativ cinci minute. În tot acest timp, rectorul UVT, Marilen Pirtea, primul pe lista PNL Timiș pentru Camera Deputaților, a dat ture cu mașina în jurul școlii, pentru că nu își găsea loc de parcare.

„Noi privim lucrurile cu încredere, ne-am făcut datoria în toată această campanie, am fost într-o interacțiune foarte strânsă cu cetățenii și avem motive să privim cu încredere rezultatele alegerilor de astăzi”, a declarat Nicolae Robu în curtea școlii. Între timp, și-a făcut prezența și Marilen Pirtea, dar și Alina Gorghiu, care a precizat că a venit la Școala Generală Nr. 30 doar pentru a-l încuraja pe Nicolae Robu și echipa PNL. „Cred că este cel mai bun lucru pe care pot să-l fac împreună cu echipa mea, astăzi, să încurajăm lumea să iasă la vot, să îi descurajăm pe cei pentru care absenteismul e o practică astăzi și să ne dorim tot ce e mai bun”.

Apoi, Nicolae Robu a intrat în secția de votare, iar în sală l-a întrebat pe un membru al comisiei care avea în față o tabletă dacă “merge sistemul”. Înainte de a introduce buletinel de vot în urne, primarul Robu a declarat cu zâmbetul pe buze “Să fie într-un ceas bun, doamne ajută!”. La intrarea în școală a fost așteptat de Alina Gorghiu, care votează de la ora 10.30, la Liceul Pedagogic “Carmen Sylva” din Timișoara, iar toată echipa PNL prezentă la secția de votare s-a așezat pe treptele școlii pentru declarații. Nicolae Robu a fost nemulțumit de faptul că a rămas pe o treaptă prea joasă. „Așa par prea mic, nu îmi place”, a precizat cu un zâmbet forțat primarul Timișoarei, iar apoi a urcat două trepte mai sus.

După ce a declarat că a votat pentru ca „Timișoara și județul Timiș să fie tratați așa cum se cuvine”, Nicolae Robu a fost întrebat de presă ce se va întâmpla dacă se dovedește că Marilen Pirtea a plagiat. “Noi operăm cu principii, și nu discutăm nimic personalizat. Dacă cineva se dovedește că a greșit, trebuie să suporte consecințele”, a precizat președintele PNL Timiș. Marilen Pirtea, aflat în spatele primarului, a fost și el întrebat ce părere are și a răspuns scurt că „m-am pus la dispoziția Comisiei de Etică a UVT, lucrează și așteptăm un verdict oficial”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.