Undă verde de la Calea Aradului la Mărăşti. Cum a „măsurat” primarul...

Undă verde de la Calea Aradului la Mărăşti. Cum a „măsurat” primarul Robu mulţumirea timişorenilor cu ajutorul selfie-urilor

0
DISTRIBUIȚI

trafic-aglomeratie-simion-barnutiu

Undă verde pe un nou tronson de trafic – aceasta este promisiunea primarului Timișoarei, Nicolae, Robu pentru șoferii care se plâng că traficul din oraș a devenit unul infernal odată cu instalarea semafoarelor din sistemul de trafic management.

„Săptămâna viitoare, pe Calea Aradului, de la intrarea în Timişoara şi până la Mărăşti, o să facem undă verde. Vă daţi seama ce o să fie la Mărăşti. Deja acolo noi avem două puncte super critice, Mărăşti şi Punctele Cardinale. De ce sunt cozi aşa mari aici? Se ajunge foarte uşor din alte părţi şi nu ai ce să faci, topologic eşti sugrumat. Când vom face o altă bandă pe Mărăşti va fi mai bine, dar va fi şi mai bine când se va merge pe strada Jiul şi nu se va mai trece pe aici.


Şi strada Baader trebuie lărgită”, a declarat Nicolae Robu.

Întrebat de PRESSALERT.ro la ce oră testează unda verde și cum își explică filmulețele postate pe Facebook în care șoferii stau minute în șir la semafoare, edilul a explicat că „nu contează ora. Este 24 de ore din 24, la orice oră. Am testat la diverse ore, sistemul merge. Mai apar defecțiuni din când în când, nu asta este problema. Problema este să nu ai pe traseu un șofer care nu respectă disciplina, ceea ce se întâmplă frecvent. De exemplu, unul staţionează pe o bandă şi atunci dă totul peste cap şi pe acel tronson maşinile se încolonează pe o singură bandă şi nu mai pot trece de următorul semafor. De multe ori am trecut la limită. Trebuie să scoţi o medie de 50 km/h, nu să mergi constant. Dacă îl prinzi pe unul care merge constant cu 30 km/h ține coloana. Asta se întâmplă și pe autostradă și în New York și în Berlin. Trebuie să învățăm să fim disciplinați, trebuie să aveți răbdare. Ați putut vedea că mulțimea oamenilor sunt mulțumiți. Ieri am făcut 500 de poze pe stradă. De când am coborât de pe scenă de la horă am făcut poze cu nemiliuita, apoi am fost să mă plimb prin piață. Mi-a luat două ore să fac o tură completă de asta nu am mai fost la recepția de la Consiliul Județean pentru că eram oprit de cetățeni care voiau să facă poze cu mine. Eu îi respect pe cetățeni și dacă m-au rugat, am stat și am făcut poze. Una peste alta, am făcut ieri 500 de poze. Până acum recordul era de 300″.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.