COD PORTOCALIU de ninsori și viscol pentru jumătate de țară. Vezi în...

COD PORTOCALIU de ninsori și viscol pentru jumătate de țară. Vezi în ce loc din Banat s-au resimțit minus 68 de grade

0
DISTRIBUIȚI

Noaptea trecută a fost una dintre cele mai friguroase din ultimii ani, la „polul frigului” din România, Întorsura Buzăului, înregistrându-se -32 de grade Celsius.

În vestul țării vremea a fost mai blândă decât în rest, minimele variind între -16 și -21 de grade Celsius, însă în masivul Țarcu s-au resimțit -53 de grade Celsius din cauza temperaturilor scăzute și a vântului puternic la altitudine, transmite Digi 24. Aceasta nu este cea mai scăzută temperatură resimțită în această iarnă pentru masivul Țarcu din Caraș-Severin. Weekend-ul trecut, la o temperatură de -24 de grade Celsius în zona Muntele Mic – Cuntu Țarcu, vântul a făcut ca temperatura resimțită să fie de -68 de grade.

Astăzi, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă atenţionare cod portocaliu de viscol şi polei pentru estul țării, care va intra în vigoare marţi la ora 23.00, fiind valabil până miercuri la ora 15.00. Este în vigoare şi un cod galben de ninsori.

Vremea va continua să fie geroasă în majoritatea regiunilor pe durata următoarelor două săptămâni, în special în Dobrogea, Oltenia, Muntenia și în zonele montane, în timp ce ninsorile vor predomina în anumite intervale după 11 – 12 ianuarie, potrivit prognozei emise de ANM pentru perioada 9 – 22 ianuarie, dată luni publicității.

În Banat, în prima săptămână din intervalul de prognoză, temperatura aerului va fi, în general, în creștere.


Valorile termice se vor menține, totuși, sub limita de ger în cursul nopților și al dimineților, până în jurul datei de 13 ianuarie, apoi vor fi apropiate de cele climatologic specifice perioadei, cu o nouă scădere, în ultima zi. În medie, maximele se vor încadra între -9 și 3 – 4 grade Celsius, iar minimele între -17 și -3 grade. În săptămâna a doua, tendința temperaturii va fi de scădere ușoară și treptată, așa încât regimul termic se va situa din nou sub cel obișnuit. Vor fi valori maxime între -3 și -1 grad și minime între -9 și -7 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în perioada 12-19 ianuarie.

În Crișana, temperatura aerului va avea, în general, valori, atât diurne, cât și nocturne, sub cele climatologic specifice perioadei. În prima săptămână din intervalul de prognoză, valorile termice se vor menține cu mult sub cele ce ar fi obișnuit să se înregistreze la începutul celei de-a doua decade a lunii ianuarie. În medie, maximele se vor încadra între -9 și 3 grade, iar minimele între -17 și -3 grade. În săptămâna a doua, tendința temperaturii va fi de staționaritate, cu minime, în medie, de la -9 la -8 grade și o medie a maximelor pe regiune între -3 și – 1 grad. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în mod special în perioada 11-18 ianuarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.