Primarul Robu, convins că specialiştii Companiei Naționale de Investiții nu au auzit...

Primarul Robu, convins că specialiştii Companiei Naționale de Investiții nu au auzit de Giroc. Ce acuzaţii aduce PSD legat de sala polivalentă

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, insistă ca sala polivalentă de 16.000 de locuri care va fi finanţată de guvernul României, prin Compania Naţională de Investiţii, trebuie să fie construită în Timişoara. La începutul acestei săptămâni, preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra, a anunţat că merge la Bucureşti pentru a depune la CNI documentaţia necesară pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru construirea sălii. Locaţia finală ar urma să fie Giroc.

Primarul Robu a declarat că „sunt fără sens ambiţiile ca această sală să fie pe terenul primăriei sau pe terenul consiliului judeţean. Ea trebuie să fie acolo unde e cel mai logic să fie. Iar unde e cel mai logic să fie stabilesc specialiştii, dar specialiştii trebuie să se exprime liber, nu să se teamă că dacă nu spun că locul mai potrivit este cutare vor fi daţi afară, că mai avem practici de genul ăsta în România când funcţionari publici sau angajaţi din alte poziţii când a venit o altă putere au fost daţi afară sau făcuţi să plece prin atitudinea ostilă de şicanare la adresa lor dusă zi de zi.


Locaţia pe care o susţinem noi este propusă de arhitecţii buni specialişti care au elaborat Planul Urbanistic General al Timişoarei. Ceea ce au propus ei este reflectat în acea machetă care e de vreo doi ani de zile făcută, nu are nicio legătură cu guvernul actual, nici cu guvernul Cioloş, nici cu guvernul din perioada căruia a fost făcută macheta. Ea a fost făcută independent de orice conotaţie politică de nişte specialişti. (…) La Cluj, stadionul și sala polivalentă sunt alăturate, pe aceeași platformă și folosesc în comun parcarea. Așa se face, noi avem acolo teren disponibil pentru campusul sportiv al Timișoarei. Nu e al lui Robu, nu e al lui Dobra, nu e al PNL, nu e al PSD, e campusul spotiv al Timișoarei, așa trebuie să înțelegem lucrurile”.

Primarul a explicat că îl așteaptă pe Călin Dobra la el la birou, pentru a purta o discuție civilizată și pentru a vedea care sunt planurile realizate de specialiștii în domeniu și a conchis că cei de la CNI habar nu aveau de existența comunei Giroc, înainte de instalarea guvernului PSD aceștia fiind încântați de locația de lângă Stadionul „Dan Păltinișanu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.