ASU Politehnica, învingătoare la Lugoj în ultimul test al verii. Un om...

ASU Politehnica, învingătoare la Lugoj în ultimul test al verii. Un om de bază al timișorenilor a ieșit accidentat la pauză. Vezi concluziile lui Bogdan Andone GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Cătălin Bădăuță a fost titular în atacul ”Băieților în ghete”

”Băieții în ghete” au încheiat presezonul cu un succes pe terenul divizionarei C CSM Lugoj. 2-0 a fost scorul cu care s-a impus ASU Politehnica în urma golurilor marcate cu capul de noul venit Cornel Predescu și Deian Sorescu. Tehnicianul Bogdan Andone a trebuit să-l schimbe la pauză pe Carol Taub, dar fundașul stânga ar putea fi recuperat la timp pentru prima etapă.

Timișorenii și-au găsit greu un adversar pentru ultima verificare. În cele din urmă conjudețenii de la Lugoj au acceptat un joc, la ei acasă, deși sunt la începutul perioadei de pregătire.

Elevii lui Bogdan Andone au punctat după prima acțiune ofensivă. În minutul 2 Sorescu a centrat cu stângul și experimentatul Cornel Predescu a punctat cu capul din centrul careului. Au urmat apoi însă momente mai bune pentru gazde, care l-au pus la încercare în câteva rânduri pe Gakos. Szekely fiind primul într-o astfel de ipostază, la doar trei minute de la deschiderea scorului. ”Băieții în ghete” aveau să marcheze într-o manieră asemănătoare în debutul părții secunde. De această dată Bădăuță a centrat în minutul 50 pentru reușita lui Sorescu, tot cu capul. Alb-violeții sunt cu siguranță mai solizi ca în sezonu trecut, în special prin jucătorii din linia de mijloc, dar mai suferă, logic, la relațiile de joc.

Oaspeții au avut momente de îngrijorare la finele primei reprize. Taub s-a ales cu o tăietură urâtă deasupra gleznei și a fost schimbat, dar se pare că nu are probleme la oase și va fi apt la timp pentru prima etapă.

ASU Poli a încheiat neînvinsă perioada amicalelor de vară. Echipa a înregistat șase victorii și două egaluri, adversarele au fost însă din eșaloanele 3 și 4 așa că momentul adevărului rămâne cel de sâmbăta viitoare, probabil la Brăila.

CSM Lugoj: David Filip – Daniel Filip, Radak, Miculescu, Fridrich, Precupanu, Ciubotariu, F. Cuedan, Marta, Bozian, Szekely. Au mai intrat: Păduraru – Peptănuș, Ciobanu, Stoian, Dobra, Vînătu, E. Olariu, Mărmăneanu, Grega. Antrenor: Cosmin Petruescu.

ASU Politehnia Timișoara: Gakos – Bilia, Coadă, Mera (80 Bîte), Taub (46 Motreanu) – Krausz (70 Crișanov), Ignea (60 M. Stancu), Predescu (60 Lazea) – Plămadă (65 Ghinescu), Bădăuță (65 Staicu), Sorescu (70 Neamțu). Antrenor: Bogdan Andone.

Bogdan Andone: ”Suntem la 70-80%”

Tehnicianul lui ASU Politehnica era mulțumit în mare parte de ultimul test și e cu gândul la Brăila, echipă care a învins astăzi Călărașiul în ultimul ei amical. ”Am întâlnit o echipă foarte bună de Liga a III-a.


A fost un test util. Am fost puțin lipsiți de ritm. A fost o săptămână grea, de reacomodare la Timișoara… Mai avem multe lucruri de pus la punct. În momentul de față suntem la 70-80%. Avem nevoie de mai mult ritm, agresivitate în joc. Sunt mulți jucători noi, relațiile de joc trebuie să se sudeze. E bine să începem cu un rezultat pozitiv la Brăila. E un teren foarte greu la Brăila. La ora jocului trebuie să fim foarte bine pregătiți”, a declarat Bogdan Andone.

CSM Lugoj ar trebui să fie o nucă tare, cel puțin, și în noul sezon. Echipa de pe Timiș s-a întărit săptămâna aceasta și cu Flavius Cuedan și Harald Fridrich, ultimul vine de la ACS Poli după ce a fost dorit în vară și de ASU Poli. ”Pentru noi a fost un test fizic, în care ne-am testat capacitățile fizice. Pentru noi a fost inoportună, bună pentru ei. Eram la alt nivel de pregătire. La insistențele lor am acceptat. Aveam programat un joc cu o echipă de nivelul nostru. O echipă tânără. E capătul unei săptămâni cu două antrenamente. Dar a fost util. Cuedan, Fridrich, ni s-au alăturat în această săptămână, au semnat. Ne pare rău de cei 7-8 care au plecat și și-au adus aportul anul trecut. A fost decizia lor. Nu ne plângem, trebuie să-i înlocuim. Din păcate nu avem tot lotul definitivat”, a spus Cosmin Petruescu.

Lugojul va juca săptămâna viitoare pe terenul celor de la ”Marcel Băban” Jimbolia.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.