EMOȚIONANT Un tânăr nevăzător din Galați va studia la Universitatea de Vest...

EMOȚIONANT Un tânăr nevăzător din Galați va studia la Universitatea de Vest din Timișoara. De ce a fost respins în orașul natal

1
DISTRIBUIȚI

Scenariu desprins parcă din filme la Universitatea de Vest dinTimișoara. Un tânăr de 23 de ani din Galați va studia din această vară la Facultatea de Sport din Timișoara, la specializarea kinetoterapie. Până aici povestea nu are nimic deosebit, dacă nu ar fi vorba de un mic detaliu. Vlad Emanuel Ion este nevăzător, suferind de cataractă congenitală, și a ajuns în Timișoara, după ce nu a reușit să intre la facultate în orașul natal.

Rectorul Universității de Vest, Marilen Pirtea, a declarat că „am răspuns pozitiv acestei dorințe și provocări de viață a lui Vlad și așa cum probabil ne-am poziționat în general ca o universitate dinamică și care dorește să acorde șanse tuturor. Am considerat corect ca un tânăr ca și Vlad care a promovat examenul de Bacalaureat în condițiile sale să aibă o șansă la fel ca ceilalți la educație. Educația înseamnă a da șansa egală tuturor oamenilor din această țară de a urma această cale și de a face ceva în viață. Scopul lui Vlad nu este de a fi student, ci de a face ceva prin educație în viața sa în continuare, și noi am răspuns acestei provocări, dorim să fim alături de el și să facem un parteneriat de viață încercând ca pe viitor prin această diplomă pe care o va primi de aici să își urmeze visurile în continuare după porțile universității”.

Tânărul a venit cu trenul de la Galați, însoțit de tatăl său.


Costurile deplasării au fost suportate de Universitatea de Vest, care îi va oferi tânărului sprijin financiar și în anii de studiu.

Aflat la masă alături de rectorul Pirtea, Vlad a povestit că „sufăr de cataractă congenitală operată și încă de anul trecut mi-am propus să mă înscriu la Facaultatea de Educație Fizică și sport din Galați pentru secția de kinetoterapie, însă acolo am întâlnit ceva piedici, atât anul trecut cât și anul acesta, și anume piedici din cauză că nu aveam dosarul complet, dar fiind faptul că îmi lipsea avizul din partea medicului universității. Anul acesta, văzând că până la urmă nu reușesc să mă înscriu la Galați, am decis să fac efortul de a veni aici în Timișoara, să văd dacă pot să mă înscriu aici. Sper că voi reuși. Vreau să le mulțumesc celor din cadrul Universității de Vest din Timișoara, pentru că mi-au ooferit șansa de a mă înscrie aici”.

Pentru a fi admis la facultate, tânărul va trebui să promoveze o probă de aptitudini motrice, pentru care va fi primi spriin din partea personalului facultății. Vlad nu este singurul student cu dizabilități care învață la Universitatea de Vest din Timișoara. În cadrul instituției studiază alți 35 de astfel de copii.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.