ANALIZĂ Poliția lui Robu, plătită regește: „brațul înarmat” al Primăriei Timișoara se...

ANALIZĂ Poliția lui Robu, plătită regește: „brațul înarmat” al Primăriei Timișoara se bucură de beneficii financiare care îi fac invidioși pe alți bugetari

7
DISTRIBUIȚI

Salarii de top, mai mari ca ale directorilor RATT, Horticultura, Colterm sau ca ale multor comisari din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, de asta se bucură șefii diverselor birouri din cadrul Poliție Locale Timișoara, structură care, în timpul administrației conduse de Nicolae Robu, a beneficiat de fonduri de la bugetul Timișoarei, alocate pentru creșteri salariale, dar și pentru introducerea normei de hrană.

Conform organigramei Poliţiei Locale, structura cuprinde 372 de posturi, din care 22 de sunt de conducere. Instituţia este condusă de directorul Dorel Cojan, care este director executiv interimar la ordinul primarului Timişoarei, Nicolae Robu, care refuză să organizeze un concurs pentru ocuparea oficială a postului. Explicaţia edilului? Atunci când șefii se văd titulari pe post au tendința să devină mai puțin eficienți în exercitarea atribuțiilor de serviciu. Cojan a câștigat în anul 2016 84.917 lei de la Poliția Locală, adică peste 7.000 lei pe lună, și încă 61.452 de lei ca pensionar MAI.

Direcția Poliție Locale Timișoara mai are și doi directori adjuncți, pe Cristina Scutariu și Dumitru Domășneanu, dar și 19 șefi care conduc servicii și birouri. Scutariu a fost remunerată în 2016 cu 82.398 de lei. Domășneanu a câștigat în acest an concursul pentru funcția de adjunct, însă ca fost șef al Biroului Rutier de la IPJ Timiș acesta câștiga 60.303 lei.

Salarii de șefi

Conform datelor din declarațiile de avere pentru anul 2016, salariile șefilor de birouri din cadrul Poliției Locale Timișoara sunt următoarele:

Șeful Serviciului Ordine Publică a fost condus de Avram Bălan, care nu are postată declarația pe site, fiind înlocuit cu Ilie Popa la jumătatea anului 2016. Serviciul cuprinde: Biroul de Ordine Publică – șef Cosmin Pană, remunerat cu 70.275 lei, Birou Reclamații – șef Adrian Buzatu, remunerat cu 71.741 lei, Birou Poliția Piețelor – șef Cosmin Strugariu, remunerat cu 70.068 de lei, Biroul Transport Urban – șef Petru Cristescu, remunerat cu 70.066 lei, Biroul Patrulare Navală – șef Marius Țîrlui, remunerat cu 58.345 de lei, Compartimentul Intervenții rapide șef același Marius Țîrlui.

Serviciul Circulație Rutieră e condus de Valentin Ardelean, care în 2016 a încasat ca salariu și normă de hrană 76.885 de lei, Serviciul Disciplină în construcții e condus de Aurel Știrb, remunerat cu 77.318 lei, Adrian Pușcaș șeful Serviciului Protecția Mediului a încasat în 2016 74.529 lei, Serviciul Inspecție Comercială e condus de Adrian Ilin remunerat cu 75.596 de lei, Hada Ioan șeful Serviciului Resurse Umane încasează 81.634 de lei anual.


Mirela Bogdănescu, șefa Serviciului de Financiar, este și ea remunerată cu 81.933 de lei pe an.

Vasile, cumul de funcții

Șoferul primarului Nicolae Robu, Vasile Paraschiv, a fost promovat recent ca șef al Serviciului Dispecerat, în 2016 câștigând 73.321 de lei ca șef al Biroului Transporturi. Serviciul Comunicare Relații cu Publicul este condus de Georgina Velicu remunerată cu 75.044 de lei, asta în condițiile în care în declarația de avere are trecut „salar”, nu salariu. Velicu are în subordine Biroul Comunicare, șef Daniela Seracin, plătită cu 70.419 lei pe an, Biroul Prevenire Analiză este condus de Justinian Staicu, remunerat cu 70.331 de lei. Biroul Monitorizare Video este condus de Ionel Stanici, plătit cu 69.839 de lei, șeful Biroului Juridic Marian Blajin încasează anual 69.927 lei drept salariu și normă de hrană, iar șeful Serviciului de Pază Obiective, Ion Toma a încasat și el 60.968 de lei în anul precedent.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, recunoaște că nu este mulțumit în totalitate de polițiștii din subordinea șefilor de birouri care se bucură de remunerații la fel de mari ca și salariul său, de dinainte de a fi majorat de la 1 iulie, de guvernul Tudose.

„Sunt destul de mulți polițiști locali care nu sunt în stare să onoreze funcția, deși să știți că selecția este una foarte exigentă. Salariul este foarte bun. Aceștia sunt oamenii care vin, se face selecția la angajare din oamenii care se prezintă la concurs, asta e. Unii sunt buni, alții nu, asta e! De multe ori eu îi văd pe polițiști depășiți de ce e în jur și le fac observații prin intremediul directorului. Pur și simplu ei stau și parcă nu văd ce se întâmplă. Sunt nemulțumit. Uneori sunt nemulțumit și de modul în care cei ce lucrează în centrul de supraveghere video își fac datoria, pentru că uneori mă așteptam ca din centrul de supraveghere să se dea un telefon și să se prindă unii indivizi care ieșeau din reguli, dar nu am avut indicii că se întâmplă asta”, a declarat recent Robu.

7 COMENTARII

  1. Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a vorbit deschis despre un serviciu care este în subordinea Primăriei Timişoara. Este vorba despre Poliţia Locală, care, în opinia primarului, are trei probleme. Lipsa de personal, dotarea şi oamenii slab pregătiţi sunt principalele probleme pe care le au poliţiştii din Timişoara.

    „Este adevărat că este lipsă de personal la Poliţia Locală Timişoara. De asemenea, este adevărat că stau prost şi cu dotarea. Însă mai este adevărat şi faptul că aceşti poliţişti nu sunt pregătiţi. Au fost organizate concursuri, iar numai cine nu a vrut nu a ajuns poliţist local. Eu nu pot schimba aceste lucruri peste noapte”, a spus Nicolae Robu.

  2. Politisti, jandarmi, pompieri si alte zeci de mii de cadre sunt in pragul „apoplexiei”, dupa ce in sistem a rabufnit, zilele acestea, adevarul despre diferentele salariale uriase dintre membrii a diverse structuri. Si umilinta indurata de catre angajatii Ministerului de Interne este cu atat mai mare cu cat cei care le fac „sac” cu fluturasii de salarizare pe la nas nu sunt sereisti, sepepisti sau cine stie ce spioni ai SIE, ci „gardienii publici” de la structurile de Politie Locala.

  3. In ultima vreme, tot mai multi oameni cu experienta in sistem, mai ales din Ministerul de Interne sau cel al Apararii au ajuns sa se zbata sa se transfere, dar culmea, nu la o alta structura din aceeasi institutie, ci viseaza sa se bage „sluga la stapan” la Politia Locala de pe langa vreo primarie importanta.

  4. Fluturasul unui politist local a devenir viral pe net, culmea, „sharuirea” obsesiva a acestuia avand loc printre angajatii Ministerului de Interne. Care citesc crucindu-se cum se ajunge la un rest de plata net de 4.769 lei, dupa ce la salariu se mai adauga norma de hrana, orele de noapte si sporurile pentru conditii deosebite, conditii vatamatoare sau confidentialitate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.