ACS Poli are datorii de peste 200.000 de lei la Consiliul Județean...

ACS Poli are datorii de peste 200.000 de lei la Consiliul Județean Timiș. Cum vrea instituția să recupereze banii

1
DISTRIBUIȚI

Echipa de fotbal ACS Poli Timișoara are datorii de peste 200.000 de lei la Consiliul Județean Timiș, reprezentând neplata chiriei stadionului. Astfel, astăzi, pe masa aleșilor județeni a stat un proiect de hotărâre “privind aprobarea încheierii unui contract de cesiune de creanță în vederea recuperării” debitelor cu Liga Profesionistă de Fotbal.

Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, a precizat că un astfel de proiect a fost votat și în urmă cu cinci luni, doar că, între timp, contractul de cesiune a expirat.

“Dorim să ne recuperăm debitele pe care le avem de încasat de la ACS Poli privind închirierea stadionului. Am mai făcut acest demers la Ligă privind drepturile de televizare, nu am primit încă banii, pentru că nu s-a dat drumul la banii din Cupa Ligii. Sperăm în toamna acestui an să primim acești bani. Era urgent acest proiect pentru că noi am făcut în urmă cu cinci luni un alt contract, a expirat, și n-am vrut să fim descoperiți, existând posibilitatea alocării acestor drepturi de televiziune din partea Ligii.


Doream să ne înscriem cât mai repede cu această creanță la Liga, pentru a ne obține banii”, a explicat Călin Dobra.

Concret, în urma votării proiectului de hotărâre în plenul de astăzi, Consiliul Județean Timiș preia banii pe care ACS Poli Timișoara trebuie să-i primească de la Liga Profesionistă de Fotbal, prin contractul de cesiune. Proiectul a trecut, deși nu a fost votat de consilierii județeni PNL, care au solicitat, prin vocea lui Nicolae Bitea, retragerea lui de pe ordinea de zi.

“Fac un apel către domnul Călin Dobra în a avea o discuție cu juriștii din CJ Timiș pentru a identifica o formulă de finanțare pe baza Legii 69 a echipei ACS Poli Timișoara și a identifica o formulă astfel încât să fie găsită o soluție de compromis în ceea ce privește cesiunea acestor creanțe. Să ne gândim că sunt echipe sportive din România susținute de autoritățile locale și județene și nu e nicio problemă. Doar în Timișoara este o problemă privind finanțarea fotbalului. Am dorit scoaterea de pe ordinea de zi pentru a găsi o formulă, conform legii, în așa fel încât să putem susține echipa de fotbal. Să ne punem la masă cât mai mulți și să căutăm o formulă legală și corectă pentru a susține echipa de fotbal”, a spus Nicolae Bitea.

Potrivit proiectului de hotărâre votat astăzi, datoriile echipei ACS Poli Timișoara către Consiliul Județean Timiș sunt de 212.802 lei și reprezintă: contravaloarea chiriei – 169.140 lei, 8.755 contravaloare servicii curățenie și majorări de întârziere – 34.907,24 lei.

Foto: Arhivă

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.