Protest față de propunerile de modificare a legilor justiției, la Timișoara: „La...

Protest față de propunerile de modificare a legilor justiției, la Timișoara: „La pușcărie, cu Dragnea la pușcărie!” FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Timișorenii au ieșit din nou în stradă, în această seară, pentru a-și exprima nemulțumirea cu privire la măsurile pe care intenționează să le ia Guvernul Tudose. Astfel, aproximativ 100 de persoane s-au adunat în Piața Operei din Timișoara pentru a protesta față de proiectul de modificare a legilor justiției, prezentat de ministrul Tudorel Toader, căruia manifestanții i-au cerut demisia.

Cei în jur de 100 de manifestanți s-au adunat, în jurul orei 19.00, în centrul Timișoarei, ținând în mâini steagul României și afișe cu mesaje precum “Jos labele de pe justiție”, “DNA, nu PNA”, “tuDOREL de la justiție”, sau “Ultima dată ne-ați invitat în stradă la -20 grade. Acum sunt 40. Riscați să dăm în clocot”.

De asemenea, timișorenii care protestează față de proiectul de modificare a legilor justiției scandează “PSD, ciuma roșie”, “Vrem dreptate, nu imunitate”, “Iubirea de țară, în stradă se măsoară”, “Ce vrem noi e și pentru noi”, “La pușcărie, cu Dragnea la pușcărie”, “Protest în Timișoara, să iasă în toată țara”. Totodată, manifestanții îl huiduie pe ministrul Justitiției, Tudorel Toader, căruia îi solicită demisia.

“Ne-am adunat din nou în stradă pentru că ministrul Tudorel Toader a adus noi propuneri de modificare a legii justiției, care au un mesaj clar: DNA să nu mai atace politicienii corupți. Este vorba de o serie de propuneri de măsuri care ne spun că este vorba de subjugarea independenței justiției, astfel încât ei să nu mai ajungă la închisoare”, le-a spus manifestanților Sergiu Spătar, unul dintre organizatorii acțiunii de protest.

Protestul intitulat „Tudorel, lasă justiția în pace„, anunțat pe Facebook, este unul autorizat.

UPDATE Un copil în vârstă de aproximativ 10 ani, care participa alături de mama sa la protest, a leșinat, băiatul acuzând dureri de burtă.


Imediat, un echipaj SMURD s-a deplasat de urgență în Piața Operei pentru a-i acorda îngrijiri medicale. În cele din urmă, băiatul a fost transportat la spital.

UPDATE 2 Protestul s-a incheiat putin inainte de ora 21.00, fara incidente. Urmatoarea manifestare este planificata pentru duminica viitoare, de la ora 20.00, tot in Piata Operei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.