Începe o nouă ediție ArtEncounters. Deschiderea oficială, într-un loc mai puțin obișnuit

Începe o nouă ediție ArtEncounters. Deschiderea oficială, într-un loc mai puțin obișnuit

0
DISTRIBUIȚI

Bienala Art Encounters 2017 debutează vineri dimineața cu un tur inaugural rezervat presei timișorene și internaționale. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc sâmbătă, 30 septembrie la ora 10.00 la RATT – Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi”.

Depoul RATT se va transforma, pentru această ediție a bienalei, într-o sală expozițională modernă, devenind un punct central de atracție. La Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi”, începând cu ora 11:00, publicul va putea viziona expozițiile „Viața – mod de întrebuințare: Intuiții urbane” și „Viața – mod de întrebuințare: Cui i-e frică de politică?”. Ambele îi au curatori pe Ami Barak și Diana Marincu.

Timp de 5 săptămâni, 13 spații expoziționale vor găzdui concomitent peste 300 de lucrări create de cei 150 de artiști care vor participa la acest eveniment. Expozițiile, având ca temă principală „Viața – mod de întrebuințare” vor avea loc la Palatul Baroc, Casa Artelor, Bastion, dar și în spații neconvenționale precum fostul depou de tramvaie, Fabrica de Țigări, Uzina de Apă de la Urseni.

Ziua de sâmbătă va continua cu o serie de tururi ghidate.


De la ora 11.00, la Muzeul de Transport Public RATT, de la ora 12.30 la Casa ISHO, de la ora 14.30 la Bastion / Galeria Calpe, iar de la 17.30 la Halele Timco. Programul de sâmbătă este completat de două conferințe – de la ora 11.00 la Mansarda Facultății de Artă și Design, iar de la ora 15.30 la Muzeul de Artă, în limba engleză. Tot sâmbătă are loc performanța Kiss the Frog de Claudia Rădulescu, la Halele Timco începând cu ora 18.00. Prima zi a Art Encounters 2017 se încheie cu Petrecerea de Deschidere la Fabrica Elba, începând cu ora 21.00.

Duminică de la ora 11.00 la Uzina de Apă de la Urseni, va avea loc un eveniment inedit la care sunt invitați toți timișorenii. Se va organiza un mic dejun în iarbă. Întâlnirea omagiază celebra lucrare „Le dejeuner sur l’herbe” realizată de Edouard Manet.

Apoi, de la ora 13.30, vor avea loc tururi ghidate la Casa Artelor / Galeria Pygmalion. Unul din principalele puncte de interes pentru ziua de duminică este conferința susținută de Dan Perjovschi – Artă și gunoi, la Casa Artelor de la ora 14.30. Tot duminică are loc și deschiderea Art Encounters la Arad, la ora 17.00 la Muzeul de Artă din orașul vecin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.