Timișoara Saracens a întrerupt la Cluj seria neagră din campionat. Campionii au...

Timișoara Saracens a întrerupt la Cluj seria neagră din campionat. Campionii au câștigat în Ardeal, dar au încasat din nou multe puncte

0
DISTRIBUIȚI
Timișoara Saracens, arhivă. Foto: Gabriel Brezeanu

Formația fanion de rugby a Banatului s-a impus, cum era de așteptat, la Cluj-Napoca, cu mai modesta Universitatea. Campioana Timișoara Saracens nu a rupt însă nici azi gura târgului. Elevii lui Matt Williams s-au impus cu 38-22, după trei jocuri fără succes, dar par încă departe de forma de invidiat din edițiile precedente ale SuperLigii.

Timișoara Saracens a deschis rapid scorul astăzi, Helu a marcat primul eseu, transformat Luke Samoa. U Cluj a dat totuși o replică, au redus scorul la 3-7 în urma unei penalități. Sabău a majorat scorul după un sfert de oră iar același Samoa a transformat pentru 3-14. În fine, al treilea eseu al primei părți a aparținut tot bănățenilor, cuplul Pretorius-Samoa ducând scorul la 21-3 în favoarea oaspeților înainte de pauză.


La reluare ardelenii au reușit un dropgol, urmat de un prim eseu iar tabela indica acum 13-21. Diferența avea să crească însă din nou după reușita lui Umaga, urmată de transformarea aceluiași Samoa. La 28-13 gazdele dau emoții fanilor campioanei. Mai multe lovituri de pedeapsă consecutive, precum și eliminarea lui Doge, i-au făcut pe unii să se gândească la precedentele finaluri de coșmar din acest sezon. Până la urmă, de la 19-28 s-a încheiat 22-38, timișorenii reușind un nou eseu prin Morrison, transformat, iar ambele echipe au mai punctat o dată din penalități.

Timișoara Saracens se impune și o face cu punct bunus, dar încă nu convinge, cel puțin din punct de vedere defensiv echipa lui Matt Williams pare să sufere destul de mult. Deocamdată deținătorii SuperLigii ocupă doar locul 4 cu 13 puncte. Opt distanță față de liderul CSA Steaua. În etapa următoare Iașiul, ultima clasată, vine în Banat.

Timisoara Saracens: Badiu, Sabău, Pungea, Popârlan (cpt.), Mureșan, Morrison, Rus, Stewart, Pretorius, Hunt, Tangimana Fonovai, Umaga, Manumua, Helu, Luke Samoa. Rezerve: Halalilo, Mariș, Doge, Iftimiciuc, Ianuș, Rupanu, Iștoc, Conache. Antrenor: Matt Williams.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.