ACS Poli, demolată pe Arena Națională: FCSB-ul le-a administrat timișorenilor lui Popa...

ACS Poli, demolată pe Arena Națională: FCSB-ul le-a administrat timișorenilor lui Popa cel mai sever eșec în Liga I

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Gabriel Brezeanu

În această seară ACS Poli a fost de nerecunoscut chiar și după standardele mai scăzute din ultima perioadă. Timișorenii pregătiți de Ionuț Popa au adus aminte prin tricouri de finala Cupei Ligii cedată ușor în fața lui Dinamo. Astăzi, oaspeților din Banat le-a lipsit și atitudinea iar FCSB a fost ”călăul” lor, după un 7-0 (3-0) fără istoric.

Fără Cânu titular și fără Șeroni în lot, Ionuț Popa a improvizat aproape toată defensiva. Soluția Soljic, în locul lui Bocșan, s-a dovedit însă cel puțin la fel de păguboasă, în timp ce surpriza a fost apariția tânărului Haruț în banda dreapta. De subliniat ar mai fi și apariția lui Abraw în atac.

Pe teren timișorenii au părut că nu știu ce vor. O apărare vraiște și un mijloc/ofensivă fără pressing la adversar a adus faza de curtea școlii din minutul 13. Budescu preia după un aut de margine și îl lansează pe ”Bizonul” Gnohere, scăpat liber complet pe partea dreapta a atacului gazdelor. Atacantul FCSB-ului a pătruns și l-a executat pe Straton, prima dată, cu un șut pe jos. În minutul 34 se face 2-0. De această dată o centrare a rapidului Golofca îl găsește în careu pe Florinel Coman, acesta îl fentează ușor pe croatul Soljic, revenit inoportun în primul 11, și plasează balonul la colțul lung. ACS Poli putea replica peste cinci minute. După ce a făcut schimb de flancuri cu Mailat, Munteanu îl lansează pe tânărul timișorean spre careul bucureștean, dar acesta nu găsește cadrul porții din preajma careului. În loc de 2-1 avea să fie 3-0 la pauză. Budescu îl ”țintește” acum pe Gnohere la 16 metri de buturile lui Straton iar masivul atacant se așează pe balon și îl învinge din nou pe portarul bănățenilor, în ciuda faptului că acesta a atins obiectul muncii în drumul spre plasă.

Umilință (și) după pauză

Se părea că mai rău nu se poate.


Elevii lui Ionuț Popa au dovedit contrariul. Deși experimentatul tehnician a încercat să schimbe ceva, introducându-l pe Doman. Cei care au lovit au fost tot roș-albaștrii. La nici trei minute de la reluare Fl. Coman duce scorul la 4-0 după ce inițial mingea a fost respinsă cu ghinion. Minutul 61, un nou gol, de această dată Larie înscrie cu capul din ”serva” aceluiași Budescu. Mingea se reia de la centru și la faza următoare Harlem Gnohere face 6-0! În aceste condiții ”vitrege” la oaspeți a debutat și juniorul Lucian Oprea. Ca tabloul să fie complet Soljic a văzut cartonașul roșu cu șase minute înainte de final, după un fault dur la Tănase în careu. Același Fl. Tănase a punctat de la 11 metri pentru un șocant 0-7. Pe final putea fi 8-0, dar oricum, a rămas o diferență care aduce aminte de acel ”celebru” 1-8 acasă al vechiei echipe alb-violete.

ACS Poli pierde astfel clar un meci în care a părut învinsă încă de la pauză. Tot atunci când poza de copertă a paginii de Facebook a divizionarei A timișorene a fost deja schimbată cu afișul care anunță duelul din Cupă, de miercuri, cu ASU Politehnica. Fanii echipei caută pe aceeași rețea de socializare mesajul primarului Nicolae Robu, cel care știm că poate lua decizii majore printr-un simplu SMS.

În clasament, formația lui Popa, ”atacat” deja din birourile de pe CD Loga, cade pe 10 și pare mai degrabă angrenată în lupta din subsol decât pentru o poziție de play-off.

Până în această seară cele mai dure înfrângeri suferite de ACS Poli pe prima scenă a fost un 1-6 cu Botoșani. Acest 0-7 este totodată și cea mai mare diferență înregistrată pe tabelă în actualul sezon al Ligii I. 

FCSB: Niță – Enache, Bălașa, Larie, J. Morais – Ov. Popescu, Filip (67 Tănase) – Golofca (57 D. Benzar), Budescu, Coman (67 D. Man) – Gnohere. Pe bancă: Stăncioiu – Tănase, Momcilovic, De Amorim, Teixeira. Antrenor: Nicolae Dică.

ACS Poli Timișoara: Straton – Haruț (46 Doman), Soljic, Melinte, Ciucur – Vașvari, Artean – Al. Munteanu, Curjuric (55 Bîrnoi), Mailat – Abraw (67 L. Oprea). Pe bancă: Smaranda – Bocșan, Cânu, Bianconi. Antrenor: Ionuț Popa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.