Apoliticul Sorin Grindeanu, aviz favorabil pentru funcția de șef al ANCOM. Ce...

Apoliticul Sorin Grindeanu, aviz favorabil pentru funcția de șef al ANCOM. Ce a spus despre relația cu Liviu Dragnea

0
DISTRIBUIȚI

Comisia economică, industrii și servicii din Senat și Comisia pentru tehnologia informației și comunicațiilor din Camera Deputaților au adoptat, marți, un raport favorabil privind nominalizarea fostului premier Sorin Grindeanu pentru funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM).

Propunerea a fost adoptată cu 15 voturi „pentru”, șapte „împotrivă” și o abținere. La audieri, Grindeanu a precizat că în prezent este apolitic, având în vedere că a fost exclus din Partidul Social Democrat.


Raportul comun al celor două comisii va fi supus votului plenului Parlamentului.

„Este o instituție pe care o cunosc îndeaproape, cu ncare am colaborat în trecut, care merită toată atenția și care merită a reveni acolo unde a fost ca prestigiu și ca recunoaștere europeană”, a spus fostul prim-ministru după audiere. Chestionat de jurnaliștii prezenți despre fostul său șef de partid, Grindeanu a spus că „relația cu Liviu Dragnea este foarte bună, ne-am întâlnit, am discutat despre ANCOM”.

Premierul Mihai Tudose a transmis luni propunerea sa privind șefia ANCOM – Sorin Grindeanu -, după ce fostul șef al ANCOM, Adrian Diță, și-a prezentat demisia pe 20 octombrie. El fusese numit în funcție de Parlament pe 11 mai. Diță a fost acuzat de membrii celor două comisii parlamentare la audierile din 27 septembrie și 17 octombrie de reorganizare „abuzivă” a instituției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.