Bunătățile Vestului României, prezentate la festivaluri locale. Ce se poate degusta la...

Bunătățile Vestului României, prezentate la festivaluri locale. Ce se poate degusta la „Festivalul Toamnei” sau la „Toamna la Gugulani”

0
DISTRIBUIȚI
FOTO: Lugojeanul.ro

Festivalul “Toamna la Gugulani”, ajuns la cea de-a XVIII-a ediție și serbat cu produse tradiționale, răchie și muzică populară din Banatul montan și Serbia, începe asăzi, în piața centrală a Caransebeșului. Timp de patru zile, alături de cei care vor pune pe tarabe legume și vestitele fructe de sezon din zonă, brânzeturi și mezeluri, vor fi prezenți și meșteri populari cu produse de artă meșteșugărească tradițională.

Moldova Nouă va fi, în acest sfârșit de săptămână, gazda celei de-a doua ediții a “Festivalului Toamnei”, care va oferi producătorilor locali posibilitatea de a pune în vânzare, chiar pe faleza Dunării, produse tradiționale din zona clisurii.


Totodată, mai mulți soliști de muzică populară bănățeană, românească și sârbească, vor fi prezenți la festival, unde nu va lipsi nici muzica de petrecere sau muzica ușoară. Festivalul va începe vineri, 6 octombrie, și se va încheia duminică.

Un alt târg, dedicat vinului și gastronomiei, se va deschide sâmbătă, la Arad, unde vor fi prezenți peste 45 de producători din podgoria Aradului dar și din alte regiuni ale țării vestite pentru vinurile lor, precum și din străinătate. Partea de gastronomie va fi reprezentată de mezeluri și brânzeturi de calitate, savuroase produse de cofetărie și patiserie, și nu vor lipsi demonstrațiile culinare și cele care vor  prezenta arta de a asocia mâncărurilor cele mai potrivite vinuri, susținute de cunoscuți specialiști în gătitul bucatelor și somelieri. În cadrul târgului va fi organizată și o tombolă, vizitatorii având posibilitatea de a câștiga diferite sortimente de vinuri oferite de expozanți. Premiul cel mare va consta într-un frigider de vinuri iar câștigătorul celui de-al doileea loc va fi răsplătit cu o sticlă de vin din anul nașterii sale. Târgul, aflat la prima ediție, va fi deschis în 7 și 8 octombrie, între orele 11,00 și 21,00 la Expo Arad.

Tot sâmbătă și duminică, un eveniment devenit deja o tradiție va avea loc și la Buziaș, cea de-a IX-a ediție a Festivalului Papricașului și Vinului, mai ales cel produs în viile de pe dealul Silagiului, care se va desfășura la intrarea în Parcul Central. Sunt invitați nu mai puțin de 700 de soliști, dansatori și ansambluri folclorice românești și sârbești și va fi prezentă o delegație a orașului maghiar Kistelek, cu care Buziașul are o relație de parteneriat. Degustarea papricașului și desemnarea câștigătorilor va avea loc duminică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.