Viață bună în Parlament: aleșii Timișului își pierd elanul după campania electorală....

Viață bună în Parlament: aleșii Timișului își pierd elanul după campania electorală. Cine a avut cele mai multe interpelări

1
DISTRIBUIȚI
Bianca Gavriliță

Au candidat cu promisiunea că vor lupta pentru a atrage investiții în județul Timiș, însă, în aproape un an de mandat, mulți dintre ei nici nu s-au obosit să întrebe ministerele care răspund de investiții ce se mai întâmplă cu proiectele importante pentru cetățeni. Au avut, însă, curiozități importante pentru viața cetățenilor, precum legislația privind culturile de cânepă! Vorbim despre parlamentarii de Timiș, a căror activitate o puteți urmări într-o sinteză mai jos. 

De la cânepă la migranți 

Ben-Oni Ardelean, deputat de Timiș, a avut o singură interpelare în Parlament. Tema acesteia a fost „Recunoaşterea studiilor: internaţionalizarea educaţiei şi recunoaşterea diplomelor din Taiwan”.  Deputatul s-a arătat preocupat de faptul că schimburile de experiență dintre România și Taiwan sunt îngreunate de proceduri legislative. 

Deputatul PNL Marilen Pirtea a avut interpelări pe tema proiectelor de interes pentru Timiș precum Muzeul Revoluției, sala polivelentă de 16.000 de locuri și navigația pe canalul Bega. O altă curiozitate de-a deputatului a fost legată de legislația culturilor gospodărești de cânepă românească. Deputatul PNL Pavel Popescu a făcut nu mai puțin de șase interpelări pe teme legate de sănătate, cum ar fi stocurile de vaccinuri sau analizele gratuite. Acesta a cerut lămuriri și pe o temă sensibilă pentru șeful său de partid, Nicolae Robu, finanțarea echipelor sportive de la bugetul local. 

La fel ca în mandatul trecut, Matei Suciu, ajuns deputat după ce Călin Dobra a demisionat din funcție pentru a ocupa postul de șef al Consiliului Județean Timiș, nu a avut nicio interpelare în plen.


Acesta are în schimb o sentință ANI care îl declară incompatibil cu funcția pe care o ocupă. Suciu nu a demisionat, „pentru că a fost ales de cetățeni și nu e de capul lui în Parlament”, după cum declara recent pentru PRESSALERT. Deputata PSD Timiș, Bianca Gavriliță a avut două interpelări pe tema măsurilor luate privind creșterea numărului de migranți în Timiș, în vreme ce colegul său Adrian Pau nu a avut nicio interpelare. Pe lista deputaților fără activitate se află și Alfred Simonis, parlamentar PSD Timiș la primul mandat, care nu are nicio interpelare pe teme de interes pentru județ sau la nivel național. 

Deputatul ALDE, Marian Cucșa, aflat la primul mandat de parlamentar a avut trei interpelări  privind reducerea riscului de sărăcie în rândul copiilor, programe de prevenire și combatere a obezității infantile și bilanțul victimelor accidentelor ferioviare, cu referire la accidentele produse în zone din Timiș unde trecerile la nivel cu calea ferată nu sunt păzite și nici amplasate în locuri cu vizibilitate. 

Cătălin Drulă, deputat USR Timiș la primul mandat, s-a arătat extrem de preocupat de probleme din domeniul infrastructurii. Acesta are nu mai puțin de 25 de interpelări, majoritatea din ele pe teme ce țin de starea drumurilor sau de stadiul unor proiecte în curs de implementare. Printre interpelările făcute de Drulă se numără și una legată de centura de sud a Timișoarei. 

Deputatul PMP Cornel Sămărtinean nu se dezminte nici în acest mandat și își păstrează statutul de cel mai activ parlamentar al județului. Acesta are nu mai puțin de 47 de interpelări pe teme diverse precum sănătatea, transporturile, fondurile europene. Pe lista cu probleme ce l-au preocupat pe deputatul care deține o companie de lenjerie intimă se află și dezvoltarea antreprenoriatului feminin în România.  

Grijă pentru apă curată și granițe 

Senatoare PNL Alina Gorghiu are cinci interpelări, printre care amintim necesitatea reabilitării taberelor şcolare din judeţul Timiş sau necesitatea prelungirii programului de funcţionare a punctului de trecere a frontierei Foeni (România) – Jasa Tomic (Serbia). Tot cinci interpelări a avut și senatorul USR Nicu Fălcoi, care a fost preocupat de calitatea apei din Timiș, în contextul amplasării unor sonde de explorare a hidrocarburilor.  

Senatorul PSD Adrian Diaconu a păstrat tradiția instaurată de parlamentarii PSD Timiș, neavând nici el vreo interpelare făcută. Cu un debut timid, la primul mandat de senator, Eugen Dogariu, fost prefect de Timiș a făcut o singură interpelare pe tema desfășurării activităţii de prosprecţiune şi explorare în judeţul Timiş. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.