Fără serbări în școlile și grădinițele din Timiș, în zilele de doliu...

Fără serbări în școlile și grădinițele din Timiș, în zilele de doliu național în memoria regelui Mihai I

0
DISTRIBUIȚI

serbare

În toate unitățile de învățământ din județul Timiș, în zilele de doliu național în memoria regelui Mihai I nu vor avea loc serbări sau alte manifestări culturale. Este vorba de datele de 14, 15 și 16 decembrie, declarate zile de doliu, conform unei hotărâri de Guvern.

„Ca urmare a hotărârii de Guvern emise și a declarării zilelor de doliu în memoria Regelui Mihai, și la nivelul IȘJ s-a primit un comunicat din partea Ministerului Educației, cum probabil s-a primit în toate județele, astfel încât în cele trei zile de doliu declarate să nu ținem evenimente care să aibă caracter de festivitate: serbări, activități sportive, festivaluri, concerte, absolut nimic.


Acest comunicat a fost transmis către unitățile de învățământ și colegii directori ar trebui să țină cont de el și să suspende pe această perioadă orice formă de manifestare de genul acesta”, a declarat Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș.

Aura Danielescu spune că s-ar putea ca, în ultima săptămână de școală, unitățile de învățământ să fie mai aglomerate din cauza suspendării serbărilor, dar le sugerează profesorilor și părinților să respecte aceste zile de doliu național.

“Sunt, într-adevăr, unele situații problematice, sunt părinți care spun că vom ajunge în ultima săptămâna de școală, înainte de vacanță, vor fi aglomerați și că nu se identifică spații în care să se țină serbările. Este o situație aparte, delicată și pe calea aceasta se sugerează să respectăm cu toții zilele de doliu”, a mai precizat inspectorul școlar general al județului Timiș.

Regele Mihai va fi înmormântat sâmbătă, la Curtea de Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.