Sute de timișoreni blocați pe patru aeroporturi din Europa din cauza ninsorilor:...

Sute de timișoreni blocați pe patru aeroporturi din Europa din cauza ninsorilor: zboruri anulate sau întârziate UPDATE Declarația șefului Aeroportului Internațional „Traian Vuia” Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Nervi întinși la maximum pentru sute de persoane care și-au propus să zboare cu avionul din Londra, Munchen sau Eindhoven spre Timișoara și invers. Reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara anunță că, din cauza vremii nefavorabile din Europa, șapte curse au fost anulate ieri și în această dimineață, șase dintre acestea fiind tur – retur.

Este vorba de cursa Timișoara – Londra, aeroport Luton, și Londra Luton – Timișoara, zboruri operate de compania aeriană Wizzair, Timișoara – Munchen și Munchen – Timișoara, operate de compania Lufthansa, Londra, aeroport Stansted – Timișoara și Timișoara – Londra Stansted, operate de compania Ryanair, precum și cursa Eindhoven – Timișoara, compania Wizzair.

Potrivit reprezentanților aeroportului timișorean, șase dintre zboruri au fost anulate ieri, iar cursa Timișoara – Munchen a fost anulată în această dimineață, zborul fiind programat la ora 05.50.

“Cursele au fost anulate din cauza vremii nefavorabile din Europa, deși cei de la compania Ryanair au anunțat că au avut o problemă tehnică cu aeronava. În afară de cursa spre Munchen, astăzi nu a mai fost anulată nicio cursă, este o cursă întârziată din Frankfurt spre Timișoara”, ne-a declarat Nicoleta Trifan, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internațional Timișoara.

Cursa Frankfurt – Timișoara, operată de Ryanair, ar fi trebuit să decoleze la ora 10.15, dar zborul a fost amânat pentru ora 13.15.

UPDATE Reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara anunță că, astăzi, și cursa Dusseldorf Weeze-Timișoara a înregistrat o întârziere de patru ore și jumătate, din cauza vremii nefavorabile la aeroportul de decolare.De asemenea, în cursul zilei de astăzi este posibil să mai apară întârzieri în programul zborurilor din cauza zborurilor anulate duminică.


„Până la această oră au fost afectate cursele de Otopeni și Frankfurt Hahn, care au înregistrat întârzieri de aproximativ 3-4 ore. Pe timp de iarnă, zborurile pot suferi întârzieri și din cauza operațiunilor de degivrare și antigivrare care se fac la aeronave înainte de decolare și care necesită un timp de realizare neplanificat”, transmite aeroportul timișorean.

Potrivit reprezentanților instituției, Aeroportul Internațional Timișoara a funcționat „la parametri tehnico-operaționali optimi” sâmbătă și duminică, deși a nins și în Timișoara, „echipele aeroportului au intervenit conform procedurilor în vigoare, astfel încât decolările și aterizările nu au fost afectate din cauza condițiilor meteo de la Timișoara”.

„Condițiile meteo nefavorabile afectează oriunde în lume programul de operare al curselor aeriene, dar important este să se asigure (pe cât este obiectiv posibil) un timp de intervenție cât mai scurt pentru asigurarea condițiilor de operare în siguranță”, a declarat directorul aeroportului Timișoara, Daniel Idolu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.