Grupul de artiști contemporani Baraka, expoziție inedită timp de patru luni, la...

Grupul de artiști contemporani Baraka, expoziție inedită timp de patru luni, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Timp de patru lui, lucrările grupului de artişti Baraka vor fi expuse la librăria „La două bufniţe”. „Avem acest proiect care se numeşte <<Artist la Bufniţe>> – asta înseamnă un artist, o lucrare, o lună de zile. Ideea proiectului este să aducem şi arta plastică în librărie, să se regăsească şi iubitorii de artă printre cărţi, dar este şi un exerciţiu de atragere a iubitorilor de carte către arta contemporană”, spune Raluca Selejan, una din cele două asociate ale librăriei.

Pe rând, fiecare din cei patru artişti care alcătuiesc grupul Baraka va fi prezent pe simeza librăriei timişorene în calitate de „Artist la Bufniţe”. Seria a fost deschisă în această săptămână de Paul Feier, masterand în anul al doilea al Facultăţii de Arte şi Design a Universităţii de Vest din Timişoara, care a expus lucrări de gravură.


Artistul are 23 de ani şi, începând din anul 2013, a participat la mai multe expoziţii de grup, la numeroase evenimente artistice din ţară şi străinătate. Ultima expoziţie la care a expus lucrări a fost Instalart/Sculptură. 000 inspired by Constructim, în toamna anului trecut. „Simt că lucrările mele ar trebui luate ca atare, nimic mai mult. Seria nu s-a încheiat, e work in progress, e posibil să mai insist asupra ei. Dedic lucrările câinilor mei, Samantha şi Jolie. Câinii mei sunt surorile mele, eu sunt la rându-mi un câine, un fel de maidanez ce a fost forţat să crească în casă, iar acum e liber” e succinta caracterizare pe care Paul Feier şi-o face lui însuşi şi lucrărilor sale.

Grupul artistic Baraka e format din patru tineri masteranzi ai Facultăţii de Arte şi Design din cadrul Universităţii de Vest Timişoara, specializarea Sculptură şi Pictură: David Iancu, Paul Feier, Adrian Popa, Mihai Toth. Grupul s-a constituit începând cu anul 2012, într-o manieră unică în peisajul artei contemporane româneşti, fiecare operă fiind, de fapt, un concept de grup în care unicitatea fiecăruia se intersectează. De cinci ani, grupul Baraka, sprijinit şi de universitate, a fondat, la Timişoara, un „artist-running space”, care este atât spaţiu expoziţional, cât şi atelier sau loc de dezbatere şi dialog.

Lucrările lui Paul Feier vor fi expuse până în data de 1 aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.