Mai ieftin în Antalya decât la Constanța. Românii din vestul țării preferă...

Mai ieftin în Antalya decât la Constanța. Românii din vestul țării preferă destinații exotice pentru vacanțele de vară

0
DISTRIBUIȚI

Românii din vestul țării nu se lasă pe ultima sută de metri atunci când se hotărăsc să cumpere un sejur pentru vacanța de vară. Turcia și Grecia rămân în continuare destinațiile preferate pentru petrecerea concediului din sezonul estival.

Locuitorii din vestul țării nu-și cumpără vacanța în ultimul moment. Potrivit unui studiu realizat de o agenție de turism din România pe piața de vest a României, amatorii de vacanțe din această parte a țării sunt printre cei mai prevăzători turiști români și vor să-și rezolve treburile cât mai din timp. Acest lucru se reflectă și în privința consumului de vacanțe, peste jumătate din ei rezervându-și sejururile de vară cu cel puțin patru luni înainte.

În felul acesta, turiștii se asigură că pot găsi hotelurile pe care le preferă în destinații de litoral, și aceasta la prețuri reduse cu până la 40%. Potrivit studiului, pentru turiștii din vestul țării, în cele mai multe cazuri, este mai ieftin un sejur pe litoralul turcesc decât unul pe cel românesc, iar din această zonă a țării se ajunge mai repede în Antalya decât la Constanța. „Locuitorii din vestul țării sunt foarte interesați de călătorii, iar alegerea destinației pentru vacanța de vară și găsirea celei mai bune oferte reprezintă o preocupare majoră. Rar vedem bănățeni care să-și caute pe ultima sută de metri un sejur”, a declarat Iadranka Marin, directorul pe zona Banatului al agenției de turism care a realizat studiul.

Din datele agenției reiese că stațiunea turcă Antalya este destinația preferată de locuitorii din vestul țării pentru petrecerea concediului de vară. Cererea de vacanțe este mare și pentru insulele elene, respectiv Zakynthos și Creta. De altfel, reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara au anunțat, la începutul lunii martie, că au fost confirmate pentru sezonul estival trei destinații de vacanță spre care se va putea zbura cu avionul în această vară: Antalya (Turcia), Creta și Zakynthos (Grecia).

„Interesul ridicat pentru vacanțele în Turcia se explică prin prețurile mici raportate la calitatea și diversitatea serviciilor.


Cu 3-400 de euro, un turist își poate face o vacanță în celebrul regim all inclusive turcesc, la un hotel de patru stele, în preț intrând și transportul cu avionul, precum și transferurile. Pentru turistul din vestul țării, în cele mai multe cazuri, este mai ieftin un sejur pe litoralul turcesc decât unul pe cel românesc, iar din această zonă a țării se ajunge mai repede în Antalya decât la Constanța”, menționează reprezentantul pe zona Banatului al agenției de turism.

Bănățenii, interesați de destinații exotice

Touroperatorii din România au și o explicație pentru numărul mare de turiști din vestul țării care preferă Antalya pentru a-și petrece concediul de vară. Astfel, în anul 2017, Turcia a cunoscut o revenire importantă ca urmare a recăpătării climatului de stabilitate. Vânzările către această destinație au cunoscut o creștere spectaculoasă anul trecut, fiind așteptate încasări și mai mari în acest an. Creșterea este susținută și de zborurile charter din Timișoara și din Arad, dar și de raportul excelent calitate-preț și de diversitatea serviciilor oferite de complexele hoteliere turcești.

Pe locul doi în topul destinațiilor de turism extern căutate de turiștii din Banat se află Grecia, iar pe poziția a treia se află Spania. Și interesul pentru destinațiile exotice cunoaște o dinamică în creștere, Maldives ocupă pentru moment locul I în preferințele bănățenilor.

Familiile cu copii, interesate de servicii all inclusive

Dacă ne referim la turismul intern, în anul centenarului Marii Uniri vor fi căutate tot mai mult destinațiile din România care au renăscut în ultimii ani. Cererea va fi antrenată în acest an și de introducerea sistemului voucherelor de vacanță pentru angajații din sistemul bugetar. Este vorba, de fapt, de o măsură de susținere a circulației turistice în România, iar acordarea în suma limitată, respectiv 1.450 lei, va conduce la lărgirea bazei de beneficiari ai voucherelor, dar și la un efect multiplicator, pentru că se va adăuga resursa financiară proprie pentru petrecerea vacanței cu familia în România.

În ultimii doi – trei ani, agențiile de turism din România au putut observa o orientare a familiilor cu copii către segmentul de unități de pe litoral modernizate, care asigură servicii all inclusive, și unități care dispun de bază de tratament și SPA. Pentru acest an, există deja cereri importante pentru astfel de locații, cifra de vânzări pentru litoral fiind în creștere cu aproape 150%, față de începutul anului 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.