Primăria Timișoara, o nouă înfrângere în scandalul porții prăbușite de pe Calea...

Primăria Timișoara, o nouă înfrângere în scandalul porții prăbușite de pe Calea Lugojului

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a pierdut o nouă bătălie în scandalul porții de intrare în oraș care s-a prăbușit și a ucis un student pe Calea Lugojului. Vă reamintim că structura de beton a cedat în timpul furtunii și a picat peste mașina în care se afla tânărul.

PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că lucrările de reabilitare a porții de intrare în oraș s-au făcut fără respectarea legii, neexistând proiect pentru lucrările efectuate și nici o serie de avize obligatorii, inclusiv de la Inspectoratul de Stat în Construcții. De asemenea, certificatul de urbanism și autorizația de construire date de Primăria Timișoara au fost emise ilegal pentru că, în conformitate cu legea, documentele trebuiau emise de Consiliul Județean Timiș deoarece construcția este amplasată pe teritoriul administrativ al Timișoarei și Ghirodei.


În baza autorizației de construire emisă în regim de urgență, deși lucrările au început după șase luni, contractul a fost dat prin încredințare directă SC Stareto SRL, firmă abonată la contractele cu Primăria Timișoara.

Ulterior dezvăluirilor, Inspectoratul de Stat în Construcții a confirmat oficial șirul de ilegalități comise în timpul reabilitării printr-un raport de control în care au fost prezentate în detaliu ilegalitățile comise de angajații Primăriei Timișoara – de la emiterea primelor documente până la lipsa procesului verbal de recepționare a lucrărilor. ISC a dispus o serie de măsuri și a amendat municipalitatea cu 5.000 lei. Primăria Timișoara a atacat în instanță și a cerut anumarea procesului verbal de control și diminuarea spre minim a amenzii. Judecătoria Timișoara a respins acțiunea primăriei ca fiind neîntemeiată. Decizia nu este de definitivă, putând fi contestată cu apel.

În dosarul penal deschis imediat după incident, nimeni nu a fost pus sub acuzare, deși au trecut aproape jumătate de an de la tragedie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.