Se caută ajutor „de sus” pentru deblocarea vaporașelor înghețate la malurile Begăi

Se caută ajutor „de sus” pentru deblocarea vaporașelor înghețate la malurile Begăi

1
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara și Consiliul Local Timișoara au depus plângere în instanță împotriva Guvernului României și a Ministerului Transporturilor pentru „obligare emitere act administrativ” legat de reglementarea circulației vaporașelor prin capitala Banatului. Cele șapte vaporașe cumpărate de Primăria Timișoara ca și contribuție proprie în cadrul programului de reabilitare a malurilor Begăi cu bani de la Uniunea Europeană stau trase la mal de aproape doi ani, întrucât guvernul nu deblochează circulația acestora în ciuda mai multor adrese trimise de primarul Timișoarei.


Edilul a amenințat în repetate rânduri că se va adresa Comisiei Europene pentru rezolvarea problemei, în condițiile în care dacă vaporașele nu sunt puse în circulație, Timișoara riscă să piardă șase milioane de euro. Cui a cerut primarul Nicolae Robu ajutorul înainte de a da în judecată guvernul și Ministerul Transporturilor, aflați mai jos.

„Dacă nu merge cu lobby, o să facă Curtea de Apel ce trebuie. Sunt convins. Nu îmi închipui că cineva poate lăsa lucrurile în aer. Să facă lobby cine vrea. Eu procedez cât se poate de respectuos, dar nu se poate să meargă la nesfârșit. (…) Pentru că Înalt Preasfinția Sa (Mitropolitul Banatului Ioan Selejan – n.r.) a avut o deplasare la București cu o altă problemă, l-am rugat și i-am dat adresa către domnul ministru Stănescu (Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării – n.r.) și l-am rugat să ridice și domnia sa problema. Nu merge cu nimic, nici cu cădelnița, nu merge. Atunci să încercăm cu Curtea de Apel și Comisia Europeană. Ce să facem. Efectiv eu sunt disperat pentru că ne-am făcut temele și e nedrept ca Timișoara să piardă șase milioane de euro”, a declarat primarul Nicolae Robu, astăzi.

1 COMENTARIU

  1. Bai desteptule ne-ai pricopsit cu niste urateni de vaporase de te ingrozesti. Pai cred ca si aia de la bucuresti cand le-au vazut sa tem sa nu intre in ceva matrapazlicuri semnand o hartie cu asa ceva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.