ASU Poli a pierdut fără drept de apel pe terenul Călărașiului. Improvizațiile...

ASU Poli a pierdut fără drept de apel pe terenul Călărașiului. Improvizațiile ”Băieților în ghete” au rezistat doar jumătate de oră în fief-ul echipei lui Dan Alexa

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

ASU Politehnica nu a putut răsturna calculele care o dădeau victimă pe terenul liderului. Cu mai multe absențe, inclusiv din staff-ul tehnic, ”Băieții în ghete” au fost învinși cu un sec 2-0 de Dunărea Călărași, scor înregistrat încă de la pauză. Singurul lucru pozitiv cu care rămân timișorenii în urma acestui duel e debutul puștiului Alex Gașpar.

Fără Predescu, Scutaru sau Schieb, accidentați, și fără Toni Foale, programat la o operație la ochi, Iulian Prodana, antrenorul de azi al ”Băieților în ghete”, a completat lotul cu nu mai puțin de cinci juniori de la grupa sa. Date fiind condițiile, cu Plămadă doar pe bancă și Vasile Nicolae în atac, ASU Poli nu a început așa de rău jocul. În minutul 15 Dur-Bozoancă respinge șutul deviat al lui Valentin Munteanu. Dar scorul e deschis în minutul 33, când în urma unui corner respins slab Valentin Alexandru înscrie cu un șut din întoarecere. Erau fix momentele în care Poparadu primea îngrijiri medicale pe margine.


În continuare ASU Poli a fost destul de timidă la construcție și cu un minut înainte de pauză lucrurile par rezolvate pentru gazde. De această dată Vali Alexandru e servant, tot în urma unui corner, pentru tizul Vali Munteanu, care reia nemarcat din apropierea barei pentru 2-0.

În ciuda unei mutări mai ofensive pentru partea a doua, tot Călărașiul a fost mai aproape de gol. Putea fi 3-0 în minutul 54 sau 56, însă de fiecare dată același Alexandru a țintit bara din dreapta lui Dur-Bozoancă. Prima șansă notabilă pentru oaspeți a venit în minutul 61, când nou intratul Coadă a avut o execuție spectaculoasă, dar mingea a trecut peste poartă. Fază după care crainicul de pe ”Ion Comșa” a cerut publicului să aplaude. Pe final ar mai fi doar de remarcat debutul tânărului Alex Gașpar (15 ani), junior talentat care l-a înlocuit pe ”Ciubu” Nicolae când mai erau zece minute din meci. Iar cu două minute înainte de final a mai fost amenințată poarta lui Lungu, la șutul lui Plămadă. În rest, amfitrionii au mai irosit câteva șanse din interiorul careului.

Eșecul nu înseamnă prea multe în clasament pentru ASU Poli, care rămâne pe 7. În schimb, Călărașiul se apropie de visul de a evolua pe prima scenă, având cel puțin până mâine un avans de șase puncte față de Sibiu. ”Băieții în ghete” pot acum să pregătească 100% duelul cu UTA de peste două săptămâni.

Dunărea Călărași: C. Lungu – Țenea, Manole, Șandru, Tomozei – Pușcaș (69 C. Cristea), Drăghiceanu (58 P. Iacob) – Missi Mezu, Pană (80 C. Rus), V. Munteanu – V. Alexandru. Pe bancă: Popa – Stoica, Dobrosavlevici, Mendy. Antrenor: Dan Alexa.

ASU Politehnica Timișoara: Dur-Bozoancă – Motreanu, Bilia, Mera, Taub – Krausz, Poparadu – Giuricici (56 Coadă), Lazea (46 Plămadă), Ghinescu – V. Nicolae (81 Gașpar). Pe bancă: Borbei – Al. Prodana, D. Radu, M. Ursu. Antrenor: Iulian Prodana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.