Este oficial: vaporașele vor merge pe Bega. Vezi documentul care dă undă...

Este oficial: vaporașele vor merge pe Bega. Vezi documentul care dă undă verde circulației acestora

0
DISTRIBUIȚI

După doi ani de războaie politice, circulația pe Bega a vaporașelor cumpărate de administrația Robu cu 7.000.000 de lei va fi deblocată. O hotărâre de guvern care va reglementa transportul în comun pe Bega va fi emisă, a confirmat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Timișoarei Nicolae Robu, chiar în 10 mai. Pe site-ul Ministerului Transporturilor a apărut și un document care susține cele spuse de edilul-șef.

Este vorba despre anunțul înființării unei regii autonome, Administrația Canalului Navigabil Bega, care se va ocupa de navigația pe sectorul românesc al canalului Bega. În plus, în document se arată că acest organism va duce ”la îndeplinire obligaţiile ce revin statului român din convenţiile şi acordurile internaţionale la care România este parte şi care i-au fost încredinţate prin delegare de competenţă de către Ministerul Transporturilor, în conformitate cu legislaţia în vigoare”.

Regia va avea o serie de activități clar definite:

”a) asigurarea gabaritelor minime de navigaţie stabilite în conformitate cu prevederile naţionale şi internaţionale aplicabile, prin dragaje de întreţinere;
b) asigurarea semnalizării costiere şi plutitoare;
c) efectuarea de măsurători topohidrografice;
d) ducerea la îndeplinire a unor obligaţii ce revin statului român din convenţiile şi acordurile internaţionale la care România este parte şi care i-au fost încredinţate prin delegare de competenţă de către Ministerul Transporturilor.

Regia întocmeşte anual bugetul de venituri şi cheltuieli, situaţia financiară şi contul de profit şi pierdere, conform metodologiei stabilite de Ministerul Finanţelor Publice.


Situaţia financiară anuală şi contul de profit şi pierdere ale Regiei se aprobă de Ministerul Transporturilor cu avizul Ministerului Finanţelor Publice, în condiţiile legii”, se arată în textul proiectului postat pe site-ul ministerului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.