S-a deschis Salonul de Carte Bookfest, la Timișoara. Vizitatorii pot găsi volume...

S-a deschis Salonul de Carte Bookfest, la Timișoara. Vizitatorii pot găsi volume și la 5 lei FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Cea de-a șaptea ediție a Salonului de Carte Bookfest și-a deschis porțile la Timișoara, astăzi, iar expozanții au venit cu oferte pentru toate buzunarele.

Salonul de Carte Bookfest are loc în perioada 19 – 22 aprilie, la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara. În total, peste 100 de edituri sunt prezente cu o ofertă ce cuprinde peste 25.000 de volume, reducerile fiind cuprinse între 20 și 79%. Atfel, vizitatorii pot cumpăra cărți și cu 5 sau 10 lei.s

De asemenea, în cele patru zile ale salonului vor avea loc mai multe lansări de carte și sesiuni de autografe la care vor lua parte personalități ale culturii românești. Printre noutățile Salonului de Carte Bookfest se numără prezența lui Mircea Cărtărescu, sâmbătă, la Timișoara, care va lansa, în premieră națională, cel mai recent volum, “Jurnal”. Totodată, în prima zi a evenimentului, trupa Sarmalele Reci susține un inedit concert acustic. Tot în premieră la Bookfest Timișoara, va fi proiectat documentarul “Ultimul căldărar”, de Elena Stancu și Cosmin Bumbuț.

“Îl avem pe Mircea Cărtărescu în premieră națională, cu cel mai recent volum. Nu se întâmplă foarte des ca un scriitor de talia lui Mircea Cărtărescu să aleagă o ediție locală a unui salon sau târg de carte pentru a-și prezenta cel mai recent volum. Acest volum care tocmai a apărut este piesa de rezistență a programului acestor zile. Am mai pregătit o serie de evenimente: nu uităm de Radu Paraschivescu, de prezentările pe care le-a pregătit Editura Universității de Vest din Timișoara. Sunt 35 de expozanți, dar numărul editurilor prezente depășește 100, pentru că sunt și distribuitori prezenți, dar și standuri multiple, în care sunt reprezentate mai multe edituri. (…). În România se cumpără o carte pe an de către fiecare locuitor, deci se vând 20 de milioane de cărți într-un an, dar se cumpără 83 de litri de bere pe persoană în fiecare an. E o discrepanță pe care Bookfest își propune să încerce să o mai limiteze”, a declarat Mihai Mitrică, directorul executiv al Bookfest.

Intrarea publicului va fi liberă atât în cadrul salonului de carte, cât și la toate evenimentele programate pe durata acestuia. În toate cele patru zile, Bookfest Timișoara va putea fi vizitat între orele 10.00 și 20.00.

“Bookfest reprezintă deja un reper important în viața culturală a comunității din Timișoara și este probabil cel mai important eveniment din zona de târg de carte din orașul nostru. Vorbim de un număr impresionant de standuri, de titluri și mai ales un număr mare de evenimente care acompaniază acest târg de carte, precum lansări de carte, concerte. Cred că tot acest program îl face a fi unul atractiv pentru timișoreni și sperăm la un număr cât mai mare de vizitatori la Bookfest”, a afirmat, la deschiderea oficială a salonului de carte, viceprimarul Timișoarei, Dan Diaconu.

„Centrul Regional de Afaceri găzduiește cea de-a șaptea ediție a Bookfest Timișoara.


Astfel, pentru patru zile, Centrul Regional de Afaceri devine locul întâlnirii publicului Timișoarei cu edituri, librării și cu cei 30 de expozanți care se află aici”, a precizat și Stana Stoianov, din partea Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș.

Programul complet al Salonului de Carte Bookfest este disponibil AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.