Economia din Timiş rămâne în top. Ce cifră de afaceri a avut...

Economia din Timiş rămâne în top. Ce cifră de afaceri a avut județul anul trecut

0
DISTRIBUIȚI

Deşi ultimii ani au adus creşteri semnificative ale mediului de afaceri din numeroase zone ale României, Timişul rămâne a doua economie a ţării după cea din zona Bucureştiului.


În plus, multe dintre afacerile din Bucureşti au doar sediul central aici, afacerea propriu-zisă având loc în altă parte.

Oraşul Bucureşti a avut cea mai mare cifră de afaceri totală din ţară, cu 487,6 miliarde de lei anul trecut, fiind urmată de Ilfov, cu 87,3 miliarde lei. Zona Bucureşti – Ilfov ocupă aproape de jumătate din totalul afacerilor din România, mai precis 44%, dar faţă de acum câţiva ani se vede o scădere a acestei zone în ponderea economiei României. De câştigat au avut zonele din această parte a ţării, cum ar fi Aradul sau Bihorul, dar mai ales Clujul.

Timişul rămâne al doilea pol economic al României, cu o cifră de afaceri care depăşeşte chiar şi Argeşul celor de la Dacia. Anul trecut economia timişeană a avut 58,5 miliarde de lei. Aceasta a însemnat o creştere de 148 la sută faţă de anul 2008, atunci când se atinsese maximul şi a început criza. Pentru comparaţie, Argeşul a avut 52,1 miliarde de lei, iar Clujul 52,8 miliarde de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.