Gest frumos al Științei Miroslava pentru suporterii lui ASU Politehnica. De ce...

Gest frumos al Științei Miroslava pentru suporterii lui ASU Politehnica. De ce au schimbat moldovenii ora de start a jocului

0
DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica are în weekend una dintre cele mai lungi deplasări din acest sezon, la Uricani, în județul Iași. Pentru ca suporterii bănățeni care-și însoțesc favoriții peste tot să poată să ajungă sâmbătă la timp la meci, gazda Știința Miroslava a acceptat ca partida să înceapă cu două ore mai târziu. Un gest frumos mai ales că nou promovata în B își joacă pe final de sezon șansele de a rămâne la acest nivel.

Moldovenii surprind plăcut cu un gest care poate fi considerat în contrast cu tratamentul de care au avut parte alb-violeții în urmă cu două săptămâni, la Șiria. Dacă clubul UTA a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a restricționa accesul suporterilor timișoreni la ”Derby-ul vestului”, gruparea din nord-estul țării a dat curs unei cereri pe care o puteau refuza cu ușurință.

Meciul Știința Miroslava – ASU Politehnica a fost mutat de la ora clasică 11.00 la 13.00 pentru ca suporterii vizitatori să ajungă în timp util la meci, după o călătorie pe care o vor începe vineri noaptea. E cunoscut faptul că gruparea timișoreană din Liga a II-a e susținută mereu de suporteri în deplasare. Moldovenii practic își asumă riscul unui imbold moral pentru elevii lui Toni Foale deși ei se află într-o postură nefericită în clasament.


Echipa care-și dispută jocurile de pe teren propriu în Liga a II-a la Uricani, județul Iași, se află pe locul 17, retrogradabil, la trei puncte distanță de ”salvare”. Aproape nimeni nu i-ar fi condamnat dacă și-ar fi luat măsuri regulamentare pentru apărarea șanselor. În tur ASU Poli s-a impus cu 1-0.

Meciul a fost mutat la ora 13 de către cei de la Miroslava în urma cererii noastre, deoarece am vrut ca suporterii noștri sa poată să ajungă la meci (trenul ajunge la Iași la ora 10.30, asta dacă nu are întârziere, dar anul trecut până la Suceava a avut o oră … de la Iași mai trebuia să se ajunga și la Uricani, unde se joacă meciul). Clubul Miroslava a dat dovadă de întelegere arătând prin aceasta că și ei ca și noi consideră că fotbalul se joacă pentru suporteri, pentru oricare, chiar dacă sunt suporterii echipei oaspete, care cred că meritau după ce vor face o călătorie de 34 ore (17 pe-un sens) să vadă meciul”, au scris pe Facebook reprezentanții lui ASU Politehnica. Astfel, jocul va începe sâmbătă de la ora 13.00, deși nu e televizat.

”Băieții în ghete” în schimb nu mai au griji pe final de sezon. ASU Poli ocupă locul 7, cu 51 de puncte. Timișorenii de pe ”Știința” așteaptă în continuare o decizie FRF în cazul meciului anulat de la Șiria, unul în urma căruia vor fi penalizați cu trei puncte plus o amendă conform Regulamentului Disciplinar. Săptămâna trecută Comisia de Disciplină a transmis un nou termen pentru mâine, în vederea citării delegatului UTA-ei, Claudiu Drăgan. Team-managerul lui ASU Poli, Zoltan Feher, se prezentase la înfățișarea stabilită inițal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.